Βρυξέλλες: Πρόβλημα με την Uber

Βρυξέλλες

Οι οδηγοί Uber που δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά με smartphone και συγκεκριμένη, γεωγραφική τοποθεσία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή και κατάσχεση του οχήματός τους, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των Βρυξελλών που δεν επιτρέπει, ουσιαστικά, την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, στην πρωτεύουσα της χώρας.

ταξί-βέλγιο-αεροδρόμιο
Ταξί στο Βέλγιο

Οι Βρυξέλλες εκτιμάται ότι έχουν περίπου 2.000 οδηγούς Uber, αλλά υπάρχει ερωτηματικό για το αν η υπηρεσία κοινής χρήσης διαδρομών – η οποία έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς – έχει θέση στη βελγική πρωτεύουσα.

«Είναι το ίδιο το σύστημα που είναι κατακριτέο. Το ερώτημα είναι, τι είδους μέλλον θέλουμε να δώσουμε στις μεταφορές επιβατών στις Βρυξέλλες; Ο τρόπος που εισήγαγε η Uber δεν είναι βιώσιμος μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός-Πρόεδρος των Βρυξελλών Rudi Vervoort, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ο Vervoort προχώρησε σε συζητήσεις εναλλακτικών λύσεων, επισημαίνοντας ότι η Uber δεν χρησιμοποιεί συμβόλαια εργασίας για τους οδηγούς της, οι οποίοι αντ’ αυτού εργάζονται ως ανεξάρτητοι οδηγοί.

«Είναι σαν να ζητάς από έναν μάγειρα να σταματήσει να χρησιμοποιεί κατσαρόλες και τηγάνια», δήλωσε ο αναπληρωτής του CDH Christophe De Beukelaer στο La Libre. «Ο Rudi Vervoort και ο [Υπουργός της Επιτροπής Κινητικότητας] Elke Van den Brandt εμποδίζουν ουσιαστικά την Uber και τη [γαλλική εταιρεία ανταλλαγής διαδρομών] Heetch να λειτουργούν στις Βρυξέλλες. Είναι απίστευτο. Θα είμαστε η μόνη πόλη στην Ευρώπη όπου δεν θα μπορείτε να βρείτε ένα όχημα μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. “

Ο De Beukelaer ζήτησε από τον Vervoort να δώσει μια εξήγηση στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα για αυτές του τις κινήσεις. Εντωμεταξύ, η Uber θα προσφύγει στο δικαστήριο, ώστε να διεκδικήσει τα όποια δικαιώματά της. Ένας εκπρόσωπος της Uber στο Βέλγιο είπε, ότι επειδή οι κανονισμοί είναι ακόμη υπό διερεύνηση από το Συνταγματικό Δικαστήριο, είναι «παράλογο» ότι λαμβάνονται μέτρα εναντίον 2.000 οδηγών.

Στο σχέδιο για τα ταξί που εκπόνησε η κυβέρνηση των Βρυξελλών το 2018, πλατφόρμες όπως η Uber υπόκεινται στους ίδιους κανόνες με τα τρέχοντα ταξί. Ο Rudi Vervoort εξήγησε, ότι το πρόβλημα έγκειται στη χρήση ενός τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της διαδρομής, λέγοντας ότι η Uber καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση ορισμένων κανόνων, αλλά πρέπει να σέβεται αυτόν τον κανόνα σχετικά με τη χρήση τηλεφώνων.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks