Κορονοϊός: Update Ολλανδία – Από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία
γάμος-βάπτιση-supergreeks

O κορονοιός είναι το επίκαιρο ζήτημα για όλους μας και όπως κάθε εβδομάδα ενημερώνουμε για την εξέλιξη με τις τάσεις από την Ολλανδία. Ο κορονοιός υπάρχει και μας αφορά όλους γι’ αυτό παρακαλούμε όλους τους SuperGreeks να τηρούν τους κανόνες.

13471 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 την τελευταία εβδομάδα στην Ολλανδία. Δύο εβδομάδες πριν ήταν 8265 οι θετικοί στον κορονοιό .  Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, οι δημοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας (GGDs) ανέφεραν εισαγωγές στο νοσοκομείο (τρέχουσες ή προηγούμενες) λόγω του COVID-19 για 152 ασθενείς. 57 περισσότερες εισαγωγές σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες.

Οι θάνατοι και αυτοί αυξήθηκαν κατά τη διάρκειας της τελευταίας εβδομάδος. Αναφέρθηκαν 33 θάνατοι, από επιβεβαιωμένους ασθενείς με COVID-19.Πριν 2 εβδομάδες οι θάνατοι σε μια εβδομάδα ήταν 14.

*Δεν σημειώθηκαν όλες οι αναφερόμενες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, εισαγωγές νοσοκομείων ή θάνατοι την τελευταία εβδομάδα. Κάποια στοιχεία έρχονται σε πιο αργά. Για αυτόν τον λόγο, τα αριθμητικά στοιχεία συχνά συμπληρώνονται με προηγούμενες εκθέσεις που δεν είχαν ακόμη συμπεριληφθεί.

φαγητό-ρεστοράντ-catering

Περισσότερα από 192 χιλιάδες άτομα έχουν κάνει το τεστ αυτή την εβδομάδα για τον κορονοιό. Δύο εβδομάδες πριν είχαν γίνει περίπου τα ίδια τεστ σε ποσότητα.  

Από την 1η Ιουνίου 2020, οποιοσδήποτε στην Ολλανδία με (ήπια) συμπτώματα μπορεί να κάνει τέστ κορονοιού. Δεδομένου ότι είναι πιθανό να μην δοκιμαστούν όλα τα άτομα που έχουν Covid-19, οι πραγματικοί αριθμοί στην Ολλανδία είναι πιθανώς υψηλότεροι από τους αριθμούς που αναφέρονται σε αυτή την αναφορά.

Επειδή όμως τελειώνουν τα τεστ σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο , να ζητάτε τέστ για τον κορονοιό μόνο όταν πραγματικά έχετε τα συμπτώματα ώστε να αφήσουμε διαθέσιμα γι’ αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται.

Ο Χάρτης

χάρτης-κορονοιός-Ολλανδία

Τα μέτρα

Είναι ακόμη σημαντικό για τους ανθρώπους να συμμορφώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο με τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού: κοινωνική αποστασιοποίηση (μέση απόσταση 1,5 μέτρο),τακτικό πλύσιμο χεριών, φτέρνισμα και βήχας στον αγκώνα σας.

Επίσης: μείνετε σπίτι αν έχετε συμπτώματα και καλέστε τον γιατρό σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε τον νέο κορονοϊό υπό έλεγχο.

Πηγή: RIVM

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks