Ολλανδία: Τεχνητός ήλιος!

Urban-Sun

Ο Ολλανδός σχεδιαστής, Daan Roosegaarde, υιοθέτησε ένα νέο είδος τέχνης, μέσω του οποίου επιδιώκει να χρησιμοποιήσει την υπεριώδη ακτινοβολία, για να μειώσει την ποσότητα του κορωνοϊού στον αέρα.

Οι εργασίες για το project Urban Sun ξεκίνησαν το 2019, πριν από την πανδημία, αλλά μια έρευνα που δείχνει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να γίνει “δολοφόνος” του κορωνοϊού, οδήγησε στην ολοκλήρωση του project με ταχύτερους ρυθμούς. Το έργο δημιουργήθηκε από την ομάδα της Roosegaarde, μαζί με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και επιστήμονες από την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ιταλία.

Σχετικά:

Pathé Tuschinski: Στο Άμστερνταμ ο πιο όμορφος κινηματογράφος του κόσμου!

To μυστήριο του Rotterdam: Τι σημαίνουν αυτά τα πελώρια πόδια;

Το Urban Sun περιλαμβάνει τη λάμψη ενός μεγάλου κύκλου φωτός UVC, με μήκος κύματος 222 νανομέτρων, σε δημόσιους χώρους και θα λειτουργεί ως ένα επιπλέον επίπεδο φωτός. Η ομάδα Roosegaarde ελπίζει να λειτουργήσει το project σε φεστιβάλ χορού, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι, που τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να χαλαρώσουν. Ωστόσο, το Urban Sun μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο τη νύχτα και σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Η ομάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το Urban Sun δεν προορίζεται ως μια απόλυτη λύση. Είναι ένα σημείο-αφετηρία, ένα πρώτο βήμα προς μία καλύτερη καθημερινότητα”.

Η έμπνευση

Παρά τις πολλές ερωτήσεις, σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο του Urban Sun στον κορωνοϊό, ο Jet Bussemaker, πρώην υπουργός Παιδείας που προεδρεύει τώρα στο Ολλανδικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνίας, περιγράφει το έργο ως “σπουδαία έμπνευση”. “Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι από την πανδημία της Covid-19”, είπε. “Αυτό που χρειαζόμαστε είναι το θάρρος, για να βρούμε νέες λύσεις, να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε μία οικειότητα. Αυτό κάνει το Urban Sun”. Οι ομάδα Roosengaarde συχνά συνδυάζει την επιστήμη, με το φως και την τέχνη, ενώ στο παρελθόν είχε δημιουργήσει ένα ποδήλατο που εκπέμπει φως και τοποθέτησε το Άμστερνταμ «κάτω από το νερό» σε μια οθόνη λαμπερού φωτός.

Αρχική εικόνα: studioroosegaarde.net

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks