Λίγα λόγια για τα θερμοκήπια του Laeken στο Βέλγιο

βασιλικά-θερμοκήπια-βέλγιο

Μια από τις πιο όμορφες δραστηριότητες στο Βέλγιο την Άνοιξη είναι η επίσκεψη στα θερμοκήπια του Laeken.

Πάμε να δούμε μερικά facts για να πειστούμε ότι του χρόνου θα επισκεφτούμε σίγουρα τους κήπους.

👉 Εδώ θα βρεις το περυσινό μας άρθρο για τα θερμοκήπια: https://supergreeks.eu/anoigoun-ta-vasilika-thermokipia…/

Πρέπει να γνωρίζεις: Ότι το θέαμα αυτό είναι υπέροχο 🌺🌸

📌 Laeken – Στο βόρειο τμήμα των ΒρυξελλώνΕκτός από τα φυτά και τον υπέροχο κήπο θα σου αρέσει σίγουρα και η αρχιτεκτονική του Alphonse Balat.

🗓 Tα θερμοκήπια ήταν ανοιχτά από τις 15 Απριλίου έως τις 8 Μαϊού (σας είχαμε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο από τα “Φρέσκα Κουλουράκια“)

🏗 Η κατασκευή των κήπων ξεκίνησε το 1870 με στόχο την όμορφη διακόσμηση της κατοικίας του βασιλιά εκείνη την εποχή. Αυτή ήταν η θερινή κατοικία των Αψβούργων των Κάτω Χωρών και στη συνέχεια, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Βελγίου, έγινε δώρο στον βασιλιά Λεοπόλδο Α΄ – η θερινή κατοικία χτίστηκε το 1784!

🍄 Το μεγαλύτερο από τα θερμοκήπια είναι ο χειμερινός κήπος με στρόγγυλο τρούλο από το 1874. 25 μέτρα ύψος με συνολική διάμετρο τα 57 μέτρα. Οι τεράστιες διαστάσεις του θερμοκηπίου αυτού επέτρεψαν μέχρι και τη φύτευση φοινίκων του Κονγκό!

🍄 Μεταξύ 1885 και 1887, ο Balat σχεδίασε το θερμοκήπιο Palm, το θερμοκήπιο του Κονγκό, το θερμοκήπιο Diana και το θερμοκήπιο Embarcadère.

😎 Για τη βοτανική συλλογή: 🔸 Οι καμέλιες είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη συλλογή στον κόσμο σε θερμοκήπιο. 314 διαφορετικά είδη!🔸 συλλογή πορτοκαλιών του Leopold II ήταν γνωστή με 130 δέντρα ηλικίας 200 έως 300 ετών, και ένα ακόμη 400 ετών.🔸 Πάρα πολλά άλλα σπάνια φυτά θα έχεις την τύχη να δεις αν τους επισκεφτείς κάποια στιγμή.

📜 Για την ιστορία. Όλα αυτά δημιουργήθηκαν σε μια αποικιοκρατική εποχή για το Βέλγιο. Ο Λεοπόλδος ο Β’ είναι από τους μεγαλύτερους εγκληματίες που πέρασαν ποτέ από την ανθρωπότητα.

🎫 Τα εισιτήρια κόστιζαν 12 ευρώ και ήταν η είσοδος δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών.

⏳ 2-3 ώρες χρειαζόσουν για να απολαύσεις τους κήπους

Του χρόνου ίσως να επισκεφτούμε τους κήπους όλοι μαζί παρέα!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks