Βέλγιο : Φύση και άγρια ζώα

fysi-agria-zwa-velgio

Παρά το γεγονός ότι είναι μια σχετικά μικρή χώρα, το Βέλγιο φιλοξενεί σε ένα μεγάλο της μέρος την άγρια ​​φύση. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών καθώς και πάρα πολλά είδη ζώων. Το Βέλγιο φιλοξενεί περισσότερα από 350 είδη πουλιών, όπως καρακάξες, γεράκια, πάπιες, χήνες και άλλα. Αρκετά μικρά ζώα καλούν το Βέλγιο ”σπίτι” τους, όπως αλεπούδες, ασβοί, νυφίτσες, κάστορες και φώκιες, καθώς και κόκκινα ελάφια, αγριογούρουνα, λύγκες και άγριες γάτες.

Το 1973, ο νόμος για τη διατήρηση της φύσης καθόρισε τρεις τύπους προστατευόμενης γης στο Βέλγιο: φυσικά καταφύγια, δασικά καταφύγια και φυσικά πάρκα. Μέσα σε αυτούς τους τρεις τύπους, υπάρχουν περισσότερες από 500 εγγεγραμμένες περιοχές που προστατεύονται. Δημοφιλή παραδείγματα αυτών των προστατευόμενων περιοχών είναι το Εθνικό Πάρκο Hoge Kempen, τις κοιλάδες του Burdinale και το φυσικό πάρκο Mehaigne, το φυσικό καταφύγιο Zwin και το φυσικό πάρκο High Fens-Eifel.

Το Εθνικό Πάρκο Hoge Kempen ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 και προστατεύει τη μεγαλύτερη δασική έκταση στη Φλάνδρα. Στο παρελθόν, η περιοχή χρησιμοποιήθηκε για εξορύξεις. Ωστόσο, οι χωματόδρομοι μετατράπηκαν σε μεγάλες τεχνητές λίμνες. Μέσα στο πάρκο υπάρχουν περισσότερα από 6.000 είδη χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων πολλών λιβελλουλών και πεταλούδων. Το Εθνικό Πάρκο Hoge Kempen είναι ένα αγαπημένο μέρος για τουρίστες και ντόπιους, για να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και ιππασία.

Οι κοιλάδες του φυσικού πάρκου Burdinale και Mehaigne εκτείνονται σε 11.000 εκτάρια στη Βαλλωνία. Το πάρκο ονομάστηκε έτσι για τα δύο ποτάμια που διασχίζουν το πάρκο. Η περιοχή είναι γνωστή για την απίστευτη ομορφιά της και περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο Natura 2000 με εξαιρετικές περιοχές βιοποικιλότητας.

Το φυσικό καταφύγιο Zwin, που βρίσκεται στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, είναι ένα προστατευόμενο τοπίο στο Βέλγιο από το 1939. Μέχρι το 1952, είχε χαρακτηριστεί ως φυσικό καταφύγιο, καθιστώντας το, το παλαιότερο στη χώρα. Ένα μέρος του πάρκου είναι κοινόχρηστο με τις Κάτω Χώρες. Το τοπίο αποτελείται από έλη και αμμόλοφους, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για θαλάσσια πουλιά.

Το φυσικό πάρκο High Fens-Eifel βρίσκεται στην επαρχία της Λιέγης, της Βαλλονίας και στη γερμανική περιοχή Eifel. Ιδρύθηκε το 1957, το φυσικό πάρκο φιλοξενεί το υψηλότερο σημείο του Βελγίου, το Signal de Botrange (694 m / 2.276 ft). Πολλά θηλαστικά κατοικούν στην περιοχή, όπως αγριογούρουνα, ελάφια, αγριόγατες και άλλα. Το πάρκο είναι δημοφιλές στους τουρίστες που απολαμβάνουν την πεζοπορία και ποδηλασία τους.

Πηγή

Για την εκτύπωση διαφημιστικού υλικού και επιγραφές καταστημάτων , το SuperGreeks προτείνει την Sign Maker. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο SG.

Αυτό ήταν ένα πρώτο εισαγωγικό άρθρο για τη φύση του Βελγίου, τα άγρια ζώα και τα μεγάλα εθνικά και φυσικά πάρκα. Σε επόμενο άρθρο θα σας παραθέσουμε με φωτογραφικό υλικό όλες τις λεπτομέρειες από αυτά τα προστατευόμενα μέρη. Θα δούμε μαζί για τις δραστηριότητες που μπορούμε να έχουμε σε αυτά τα μέρη, θα μάθουμε περισσότερα πράματα για τα ζώα και φυτά που φιλοξενούνται σε αυτά τα τοπία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks