Σχεδόν τα πάντα ανοιχτά και στο Βέλγιο – Aυτά τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα

αμβέρσα-κορονοιός

Tην περασμένη εβδομάδα, η Συμβουλευτική Επιτροπή καθόρισε το βαρόμετρο του κορωνοϊού που επιτρέπει τη χαλάρωση ορισμένων από τα τρέχοντα μέτρα από σήμερα

Κατ’ αρχήν, οι κανόνες θα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου 2022, αλλά οι επιδημιολογικές συνθήκες θα παρακολουθούνται στενά και τα μέτρα θα αξιολογηθούν στην επόμενη Συμβουλευτική Επιτροπή, σύμφωνα με το Βασιλικό Διάταγμα που δημοσίευσε η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden.

baby-spa-βέλγιο
Γνωρίζετε τι είναι το Baby Spa? Αν όχι, διαβάστε τη συνέντευξη που κάναμε στο Mazi Medical Center στις Βρυξέλλες

Γενικά μέτρα

Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους, η υποχρέωση τηλεργασίας τουλάχιστον τέσσερις ημέρες την εβδομάδα εξακολουθεί να ισχύει και οι αγορές μπορούν να γίνουν μόνο με δύο άτομα το πολύ σε ένα κατάστημα.

pie-academy-βρυξέλλες
Τα καφεδάκια μας στις Βρυξέλλες τα πίνουμε στο PIE ACADEMY

Το βαρόμετρο του κορωνοϊού

Σήμερα, το βαρόμετρο του κορωνοϊού τίθεται σε ισχύ και το Βέλγιο θα ξεκινήσει αμέσως με «κόκκινο κωδικό», γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Τα επιδημιολογικά όρια για την ενεργοποίηση αυτής της υψηλότερης φάσης συναγερμού δεν επικεντρώνονται στα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης της χώρας, αλλά ορίζονται σε συνολικά 500 ασθενείς με Covid-19 στην εντατική και πάνω από 150 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία την ημέρα.

Είναι σημαντικό ότι το βαρόμετρο « δεν είναι αυτόματος πιλότος », τόνισαν οι αρχές. Αυτό σημαίνει ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή θα λαμβάνει πάντα την τελική απόφαση με διαφορετικές παραμέτρους εάν αυτό είναι αναγκαίο για τη μετάβαση σε διαφορετικό χρώμα.

Το βαρόμετρο θα μείνει μέχρι τέλος Ιουνίου, αλλά αν όλα πηγαίνουν καλά, αυτό θα γίνει νωρίτερα.

Πολιτιστικός, αθλητικός, ψυχαγωγικός τομέας και εκδηλώσεις

Με εξαίρεση τα νυχτερινά κέντρα και τις αίθουσες χορού, όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω τομείς ανοίγουν κανονικά.

Για παράδειγμα μπιλιαρδάδικα, πισίνες, λούνα πάρκ, μπόουλινγκ, paintball, τραμπολίνο και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες θα είναι κανονικά ανοιχτά. Καζίνα και αίθουσες γενικά τυχερών παιχνιδιών, ανοίγουν επίσης ξανά.

Ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις

Δημόσιες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις και ποδοσφαιρικοί αγώνες επιτρέπονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις «εκδηλώσεις εσωτερικού χώρου με ένταση και ενέργεια», όπως τα χορευτικά πάρτι.

Για δημόσιες εκδηλώσεις, απαιτείται έγκυρο εισιτήριο ασφαλείας για τον Covid (CST) από 50 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 100 σε εξωτερικούς χώρους. 

Εάν μια εκδήλωση λάβει χώρα με περισσότερα από 200 άτομα, το πλήθος πρέπει να περιοριστεί στο 70% της συνολικής χωρητικότητας του χώρου όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση. Ωστόσο, εάν ο στόχος ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτό δεν ισχύει.

Αυτοί οι ίδιοι κανόνες χωρητικότητας ισχύουν επίσης για κινηματογράφους και συνέδρια. Οι γάμοι και οι κηδείες επιτρέπονται όπως και τώρα.

Η εστίαση

Η ώρα κλεισίματος μεταφέρεται μία ώρα αργότερα, πράγμα που σημαίνει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα από σήμερα. 

Σε εσωτερικούς χώρους, υπάρχει όριο έξι ατόμων σε ένα τραπέζι και το ποτό στο μπαρ παραμένει απαγορευμένο. Επιτρέπονται και πάλι τα σπορ καφέ (όπως βελάκια) και τα τυχερά παιχνίδια σε μπαρ.

Το CST παραμένει υποχρεωτικό για την πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων φιλοξενίας, καθώς και από 100 άτομα εκτός.

Έχεις κάνει ΛΑΙΚ στη σελίδα των SuperGreeks sto Facebook ?

Follow στο Instagram ? 😉

Οργανωμένες δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες αναψυχής (όπως δραστηριότητες για νέους, δραστηριότητες συλλόγου και μη επαγγελματικά αθλήματα) επιτρέπονται σε ομάδες των 80 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους και έως 200 ατόμων έξω.

Στις κατασκηνώσεις επιτρέπονται ξανά οι διανυκτερεύσεις.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks