Το Βέλγιο βιώνει την πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τον Β’ ΠΠ

Βέλγιο-Κορονοϊός-Απαγόρευση-Κυκλοφορίας

Η πρώτη απαγόρευση κυκλοφορίας που εισήχθη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο Βέλγιο πέρασε χωρίς προβλήματα χθες το βράδυ. Η απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται ως μέτρο για την καταπολέμηση της Covid-19.

Οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα έλεγξαν την τήρηση του μέτρου και μόνο στις Βρυξέλλες η αστυνομία έπρεπε να συντάξει μια σειρά από αστυνομικές αναφορές, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν συμμορφώθηκαν.

“Η οδηγία τηρήθηκε, εκτός από 20 περιπτώσεις που δεν τήρησαν το μέτρο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο” δήλωσε ο Ilse Van de Keere της αστυνομικής ζώνης Βρυξελλών-Έλσεν.

«Επίσης είχαμε και αστυνομικές αναφορές για ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν σε ομάδες άνω των 4 ατόμων».

Και στο Leuven η αστυνομία ανέφερε μια πολύ ήσυχη νύχτα με συχνές περιπολίες παντού. Κανείς δεν ήταν έξω στο δρόμο. Τα οχήματα ελέγχθηκαν για να βεβαιωθούν ότι όσοι οδηγοί ήταν έξω, ήταν λόγω της δουλειάς τους.

Κανένα περιστατικό στην Αμβέρσα

Η αστυνομία στην επαρχία της Αμβέρσας αναφέρει επίσης καλή συμμόρφωση. Στην πόλη της Αμβέρσας, στο Turnhout, στο Mechelen και στο Willebroek δεν χρειάστηκε να παρέμβει σε καμιά περίπτωση, ενώ αλλού στην επαρχία δεν ξεκίνησαν ακόμα οι περιπολίες.  Να υπενθυμίσουμε ότι στην Αμβέρσα είχε υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η επαρχία της Αμβέρσας είχε ήδη απαγόρευση κυκλοφορίας πριν εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα και οι επιπλέον περιπολίες απέδειξαν ότι είναι χάσιμο χρόνου. Το σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν επιπλέον έλεγχοι ώστε να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι δεν γίνονται πάρτι. Η πρόληψη τέτοιων συγκεντρώσεων θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για την καθιέρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στην Γάνδη της Ανατολικής Φλάνδρας, όλοι βιάστηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Η μη τήρηση της οδηγίας μπορεί να σας επιφέρει πρόστιμο 250 ευρώ. Επιτρέπονται να είναι έξω μόνο άτομα που εκτός αν έχουν δουλειά, αναζητούν ιατρική βοήθεια ή προσφέρουν βοήθεια. Η αστυνομία κι εδώ θα κάνει συχνούς ελέγχους στην πόλη.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα νυχτερινά καταστήματα δεν επιτρέπεται να πωλούν αλκοολούχα ποτά μετά τις 8 μ.μ. Κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος είπε στο VRT News ότι αμφιβάλλει πως αξίζει τον κόπο να μείνει ανοιχτός, αν και κατάφερε να πουλήσει ένα μπουκάλι ολλανδική βότκα σε έναν πελάτη.

Όλα ήταν ήσυχα και στην τοπική αστυνομική διεύθυνση της Μπριζ. Έγιναν έξτρα περιπολίες και μόνο δύο άτομα δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι είχαν έναν καλό λόγο να βγουν έξω με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο. Δύο άλλοι έδωσαν την απαιτούμενη βεβαίωση. Οι δρόμοι και οι πλατείες στη Μπριζ ήταν νεκροί όπως και σε πολλά άλλα μέρη της παράκτιας επαρχίας.

Πέντε παραβάσεις στο Limburg

Η αστυνομία του Limburg είχε μια πολύ πιο συναρπαστική βραδιά, καθώς συνέταξε πέντε αστυνομικές αναφορές για μη συμμόρφωση. Δύο άτομα οδηγούσαν περίπου μετά τη 1:00 σε μια προσπάθεια προμηθευτούν καπνό. Στην περιοχή Χάσελτ, ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου τιμωρήθηκε καθώς προμήθευε με αλκοόλ τους επισκέπτες που έτρωγαν μετά τις 20:00!

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που οι Βέλγοι αντιμετώπισαν απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τους ναζί ίσχυε από τα μεσάνυχτα έως τις 6 π.μ. Μόνο οι Εβραίοι υπόκεινταν σε ένα πολύ πιο αυστηρό καθεστώς που έπρεπε να παραμείνει στο σπίτι του από τις 19:00 έως τις 07:00.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν ξανά τη χώρα, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 (22:00 το καλοκαίρι) έως τις 5:00.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks