Βέλγιο: Δύο επαρχίες της Βαλλονίας επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού

Βέλγιο-Βαλλονία-Κορονοϊός

Δύο επαρχίες στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλονίας στο Βέλγιο έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους τους προκειμένου να περιορίσουν τον αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που έχει σημειωθεί σ’ αυτές τις περιοχές. 

Να σημειωθεί, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις επαρχίες του Luxembourg και Walloon Brabant που συνορεύουν με τις Βρυξέλλες απαγορεύουν την κυκλοφορία στους κατοίκους από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί. 

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (14/10) και θα  παραμείνει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. 

Εξαιρέσεις χορηγούνται σε κατοίκους που πρέπει να βρίσκονται εκτός σπιτιού για δουλειά ή που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν έκτακτα. 

Η απόφαση των επαρχιακών κυβερνητών να επιβάλλουν αυτό το “νυχτερινό lockdown” έρχεται εν μέσω μια απότομης αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που υπάρχουν στην επικράτειά τους, οι οποίοι τις καθιστούν και τις πιο πληγείσες επαρχίες από κορονοϊό μέχρι στιγμής, στη Βαλλονία.

σεμινάριο-ψυχολογία

Υπερδιπλασιασμός κρουσμάτων

Στην επαρχία του Luxebourg, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, ενώ τα στοιχεία από την αρχή της εβδομάδας δείχνουν αύξηση κρουσμάτων σχεδόν σε όλους τους δήμους. 

Στην Walloon – Brabant, η απαγόρευση κυκλοφορίας αναφέρεται στα μέτρα που επιβλήθηκαν από χθες (12/10) από τον κυβερνήτη Gilles Mahieu, που περιλαμαβάνουν μεταξύ άλλων απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε κυλικεία αθλητικών και ψυχαγωγικών συλλόγων  και απαγόρευση διανομής φαγητού. 

Οι τρεις υπόλοιπες επαρχίες της Βαλλονίας μέχρι στιγμής δεν έχουν κληθεί μέχρι στιγμής να πάρουν άλλα μέτρα, πλην αυτών που πήρε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση την Παρασκευή. 

“Προτιμούμε να περιμένουμε να αξιολογήσουμε την αποτελεσμαστικότητα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση πριν προχωρήσουμε στην επιβολή νέων” τόνισε εκπρόσωπος του επαρχιακού κυβερνήτη της Λιέγης. 

Στο μεταξύ οι κυβερνήτες του Hainaut και του Namur τόνισαν ότι θα περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα των ομοσπονδιακών μέτρων, τα οποία περιλαμβάνουν το κλείσιμο των μπαρ στις 11 το βράδυ και τη δραστική μείωση των κοινωνικών επαφών. 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks