Βέλγιο: Απόδημος στις Βρυξέλλες δημιουργεί το απίθανο πρόγραμμα “Υιοθετήστε με για τα Χριστούγεννα”

Βέλγιο-Προγραμμα-Χριστούγεννα

Οι απόδημοι κάτοικοι των Βρυξελλών αντιμετωπίζουν φέτος μια δύσκολη απόφαση σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων, με πολλούς να αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να μην μπορέσουν να πάνε σπίτι, χωρίς να έχουν στο Βέλγιο την οικογένειά τους για να περάσουν μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ένας απόδημος από τις Βρυξελλών, ωστόσο, ελπίζει να το αλλάξει αυτό με την εξαιρετική καμπάνια «Υιοθετήστε με για τα Χριστούγεννα», η οποία φαίνεται να συνδέει οικογένειες με άτομα που αναζητούν να περάσουν κάπου τα Χριστούγεννα χωρίς να είναι μόνοι.

«Ήμουν ο ίδιος σε μια αβέβαιη κατάσταση σχετικά με τα Χριστούγεννα. Οι γονείς μου ζουν στο Μόντρεαλ και ο θείος μου με τον οποίο έπρεπε να περάσω τα Χριστούγεννα ζει στο Παρίσι», εξήγησε ο εμπνευστής του προγράμματος Maxime Adam Levy. “Λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει, δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να περάσω τα σύνορα ή αν ο θείος μου μπορεί να με φιλοξενήσει για τα Χριστούγεννα.”

Αυτή η έλλειψη βεβαιότητας και η ύπαρξη πολλών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα, ώθησαν τον Levy να βάλει μπρος στην ιδέα του. Σε λίγες μόνο ημέρες, είχε ήδη λάβει περίπου 116 αιτήσεις για το σχέδιο, 44 που θέλουν έναν επιπλέον επισκέπτη και 72 που θα ήθελαν να κάνουν επίσκεψη.

Σκοπός του προγράμματος

Ο Levy σκοπεύει να ταιριάξει τις επαφές και τους υιοθετημένους με βάση την προφορική γλώσσα (τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο), τις τροφικές συνήθειες και τυχόν πρόσθετα σχόλια που θα αφήσουν και οι δύο πλευρές.

Λόγω των συνεχιζόμενων μέτρων για τον κορονοϊό, κάθε οικογένεια μπορεί να συνδεθεί μόνο με ένα άτομο, καθιστώντας τον λεγόμενο καλεσμένο ως «επαφή αγκαλιά».

Ως ιδρυτής του σχεδόν 30.000 μελών γκρουπ της ομάδας στο Facebook «Expats in Brussels», ο Levy είχε καταγράψει ήδη πολλές ιδέες προγραμματισμού εκδηλώσεων στην πόλη σε καλύτερες εποχές. Η κρίση του κορονοϊού, ωστόσο, τον ανάγκασε να αλλάξει τακτική.

«Ζω μόνος μου και οι πρώτες εβδομάδες και μήνες ήταν πολύ σκληροί καθώς είχα μια πολυάσχολη κοινωνική ζωή με τους ομογενείς και τους ντόπιους που ζούσαν στις Βρυξέλλες» τονίζει ο ίδιος.

Αφού τα μέτρα του lockdown το άλλαξαν αυτό, ο Levy προσαρμόστηκε με τους καιρούς, ξεκινώντας εκδηλώσεις παράλληλα με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών ποτών και κοινωνικά απομακρυσμένων συναντήσεων. Μια πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτιάξουν την ψυχολογία τους.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει να εγγραφεί έως τις 7 Δεκεμβρίου, μετά την οποία η οικογένεια και οι υιοθετών θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή, με αρκετό χρόνο για οποιαδήποτε απαιτούμενη απομόνωση πριν από τις συναντήσεις.

Διαβάστε πως να περάσετε δημιουργικά τις ημέρες των εορτών εν μέσω κορονοιού *(2020)

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks