Βέλγιο: Διάγγελμα της πρωθυπουργού για τον κορονοϊό

Υπουργός Εξωτερικών-πρωθυπουργός-Βέλγιο

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, προχώρησε σήμερα (15/9)  η πρωθυπουργός στο Βέλγιο, Σόφι Βιλμές μέσω του οποίου απευθύνθηκε στους πολίτες, ζητώντας την αυστηρή την τήρηση των μέτρων που αφορούν την εξάπλωση του ιού στη χώρα.

«Τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την κατάσταση στον τομέα της υγείας στο Βέλγιο, τα οποία μεταδίδονται από τους ειδικούς και από τον τύπο μας ανησυχούν και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε ότι «πράγματι τα κρούσματα αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όπως και οι νοσηλείες επίσης».

Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι η επανάληψη ορισμένων δραστηριοτήτων στη χώρα όπως η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η επιστροφή από τις διακοπές συμβάλλουν σε αυτή την αύξηση. «Κάτι που συμβαίνει βέβαια, σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

“Εμείς είμαστε η λύση”

Παρ’ όλα αυτά η Βιλμές δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους Βέλγους. «Στα μέσα του καλοκαιριού, καταφέραμε να επιβραδύνουμε την επανάκαμψη της επιδημίας, χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν, αλλά πάνω από όλα – και αυτό είναι το κύριο μήνυμα – χάρη στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όλων μας σεβάστηκε τους κανόνες» είπε και πρόσθεσε ότι «η προσέγγιση μας στην πανδημία αλλά και τα αποτελέσματα που είχαμε έχουν ληφθεί ως παράδειγμα σε άλλες χώρες».  

Επίσης αναγνώρισε ότι «η αβεβαιότητα αποθαρρύνει και η παρουσία πολλών αντιφατικών μηνυμάτων ακόμη περισσότερο. Ας θυμηθούμε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης. Στην πραγματικότητα εμείς είμαστε η λύση», ενώ υπενθύμισε ότι τα μέτρα προστασίας και κατέληξε πως «γνωρίζουμε ότι μετά από την αύξηση των κρουσμάτων, περισσότεροι άνθρωποι χρήζουν νοσηλείας στις εντατικές και κυρίως οι πιο ευάλωτοι. Στη συνέχεια έρχονται οι θάνατοι. Και αυτοί μπορούν να αφορούν τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους συνεργάτες μας, τους φίλους μας. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε τώρα. Ας μην περιμένουμε μέχρι να είναι πια πολύ αργά για ένα νέο ξεκίνημα».

Να σημειωθεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας με την Βιλμές να προσθέτει ωστόσο ότι δεν είναι σίγουρο πως θα ανακοινωθούν νέα μέτρα αρκεί «όλοι να εργαζόμαστε καθημερινά για να αποφύγουμε ριζοσπαστικές λύσεις. Από τώρα και για πολλούς μήνες, το μέλλον είναι στα χέρια μας. Όλοι είναι απαραίτητοι για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks