Βέλγιο: Όλα όσα μπορείτε (και δε μπορείτε) να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

ποδόσφαιρο-δραστηριότητες

Οι διακοπές του Πάσχα φέτος πέφτουν επίσημα μεταξύ Σάββατου 3 και Κυριακής 18 Απριλίου, ωστόσο, ξεκίνησαν μια εβδομάδα νωρίτερα για μαθητές, αφού η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε να κλείσει σχολεία και να αναστείλει μαθήματα στο Βέλγιο από την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Αν και ο καιρός δεν αναμένεται να είναι τόσο καλός όσο πέρυσι, η κυβέρνηση επέβαλε λιγότερους περιορισμούς στα ταξίδια, στις συναντήσεις ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους και σε διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Τα τρέχοντα μέτρα επιτρέπουν στους ανθρώπους να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους, σε μια ομάδα τεσσάρων κατ’ ανώτατο όριο, ωστόσο, οι μάσκες κα οι αποστάσεις ασφαλείας είναι απολύτως υποχρεωτικές. Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με το προηγούμενο Πάσχα, επιτρέπονται τα πικνίκ και οι συγκεντρώσεις με περισσότερα άτομα.

Κατά τη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 19 Μαρτίου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει τη χαλάρωση για τα μέτρα που αναμενόταν να προσφέρουν κάποια ανακούφιση και έβαλε φρένο στην επανέναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων με 50 άτομα κατ’ ανώτατο όριο.

Έτσι, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, επιτρέπεται στους ενήλικες να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους σε ομάδες τεσσάρων ατόμων το πολύ. Αυτό περιλαμβάνει πεζοπορία ή ποδηλασία. Για τους λάτρεις του πατινάζ, οι δρόμοι του Βελγίου είναι ιδανικοί. Επιτρέπεται επίσης μία βόλτα στην τοπική πισίνα των κατοίκων, όμως οι χώροι αναψυχής θα είναι κλειστοί και οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται εκ των προτέρων (είτε online είτε, μέσω τηλεφώνου). Οι εσωτερικές πισίνες, οι εγκαταστάσεις ευεξίας και τα γυμναστήρια είναι κλειστά, αλλά μπορείτε να κάνετε κράτηση σε μια ιδιωτική σάουνα για εσάς και το σύντροφό σας ή τους συγγενείς σας.

Παρόμοια άρθρα

Το Βέλγιο πρέπει να άρει «όλα τα μέτρα απαγόρευσης» εντός 30 ημερών

Βατερλό: Μία καταπράσινη πόλη στο Βέλγιο

Βέλγιο: Οι εργαζόμενοι θα λάβουν άδεια μετ’ αποδοχών για να εμβολιαστούν

Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά τα καταστήματα λιανικής δέχονται πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να γίνουν δεκτά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς. Οι βιβλιοθήκες στο Βέλγιο είναι επίσης ανοιχτές και δεν απαιτείται ραντεβού για μία επίσκεψη.

Η αναβολή της χαλάρωσης των μέτρων του Απριλίου, έβαλε τα φρένο στην επανέναρξη των λούνα παρκ, αλλά τα υπαίθρια αξιοθέατα όπως το Mini-Europe στις Βρυξέλλες και το Bokrijk στο Genk είναι ακόμα ανοιχτά. Οι περισσότεροι ζωολογικοί κήποι στο Βέλγιο, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου της Αμβέρσας και του Planckendael στο Mechelen, θα είναι ανοιχτοί κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, αλλά μόνο οι εξωτερικοί χώροι. 

Επιπλέον, πρέπει να κάνετε κράτηση πριν επισκεφθείτε τους ζωολογικούς κήπους. Ο ζωολογικός κήπος Pairi Daiza στο Hainaut είναι επίσης ανοιχτός, όπως και το θέρετρό του, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κράτηση για διανυκτέρευση στο πάρκο. Οι περισσότεροι ζωολογικοί κήποι είναι ανοιχτοί στο κοινό, αλλά έχουν επιβάλει επιπλέον μέτρα όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου και οι τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Καλό είναι να ελέγξετε, αν πρέπει να κάνετε κράτηση προηγουμένως.

Τα μουσεία θα είναι επίσης ανοιχτά κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ενώ μερικά μουσεία θα είναι ανοιχτά ακόμη και τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά οπωσδήποτε απαιτείται κράτηση. Οι φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Βέλγιο θα έχουν δωρεάν είσοδο σε 22 μουσεία εντός και γύρω από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, ως μέρος του προγράμματος «Δωρεάν Μουσεία για Φοιτητές», που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην απομόνωση που αντιμετωπίζουν οι νέοι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο Πάσχα, δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση για μη απαραίτητα ταξίδια εντός της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ημερήσιες εκδρομές ή οι διαμονές μακριά από το σπίτι είναι εφικτές. Τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα και τα κάμπινγκ παραμένουν ανοιχτά, αλλά τα εστιατόρια θα είναι κλειστά.

Τα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών μπορούν να προπονηθούν, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους σε ομάδες έως δέκα ετών, ενώ οι υπαίθριες παιδικές χαρές είναι ακόμα ανοιχτές.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks