Βέλγιο: Έκρηξη της ποπ – τέχνης με 100 και πλέον έργα του Roy Lichtenstein στο Mons

Βέλγιο-Έκθεση-Τέχνη

Ως μια τεράστια προσωπικότητα του Ποπ τέχνης, ο Αμερικανός Roy Lichtenstein (1923-1997) ήταν διάσημος για τα σκίτσα κόμικς και την καυστική του άποψη για την καταναλωτική κοινωνία των ΗΠΑ.

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης BAM στη Mons αποκαλύπτει αυτή την ποικιλομορφία και την ικανότητα της τεχνικής του πρωτοπόρου καλλιτέχνη μέσω περίπου 100 έργων, συμπεριλαμβανομένων εκτυπώσεων, γλυπτών και ταπετσαριών.

«Ήταν ο τελευταίος καλλιτέχνης του 20ου αιώνα», λέει ο εκπρόσωπος του BAM, Xavier Roland, από τη Νέα Υόρκη, του οποίου η επιρροή επεκτάθηκε πέρα ​​από την τέχνη και το σχεδιασμό στη φωτογραφία, τη διαφήμιση και τη μόδα.

«Θέλαμε να φέρουμε μια άλλη προοπτική για να δείξουμε στον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη και τον δημιουργό… να κατανοήσουν τη σκέψη πίσω από τις μηχανικές διαδικασίες του», προσθέτει ο Roland.

Αρχικά προγραμματίστηκε για το τέλος Οκτωβρίου – αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας Covid με αποτέλεσμα η έκθεση να παραταθεί έως τις 18 Απριλίου. Ο Roland το αποκαλεί έκρηξη «θετικού συναισθήματος», ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο σε αυτόν τον «χρόνο».

Τακτοποιημένο ανά θέμα και όχι χρονολογικά, το Visions multiples είναι μια συναρπαστική και φωτιστική εξερεύνηση του παραγωγικού και ακούραστου πειραματισμού των τεχνικών εκτύπωσης του Lichtenstein, ο οποίος ενσωμάτωσε πρακτικές του 19ου αιώνα σε συνδυασμό με σύγχρονες μορφές.

Το στυλ με τις πολύχρωμες κουκίδες Ben-Day του Lichtenstein χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ζωγραφική του Look Mickey, το οποίο, μαζί με άλλα έργα της δεκαετίας του 1960 εμπνεύστηκαν από σκηνές κόμικς και εικόνες λαϊκής κουλτούρας. Μεταξύ των πιο σημαντικών έργων του, είναι το Crying Girl, 1963.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks