Οι Βέλγοι ξοδεύουν 1250 ευρώ τον χρόνο για τα κατοικίδια τους

σκυλιά-γάτες-βέλγιο

Στο Βέλγιο, όπως και σε όλο τον δυτικό κόσμο οι άνθρωποι έχουμε πολλά κατοικίδια και ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για τους αγαπημένους μας φίλους.

Διάβασε ακόμα: Κεφάλαιο: Βέλγιο και κατοικίδια

Περισσότερες από τις μισές βελγικές οικογένειες έχουν ένα ή περισσότερα οικόσιτα ζώα, με το μέσο νοικοκυριό που έχει κατοικίδια να έχει τρία κατοικίδια! 

Τα κατοικίδια μας τα λατρεύουμε, όμως είναι και ένα μεγάλο κόστος. Χρειάζονται το φαγητό τους, τις λιχουδιές τους, παιχνίδια και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ιατρική περίθαλψη.

Στη Φλάνδρα, το 48% των νοικοκυριών έχει ένα κατοικίδιο. στη Βαλλωνία αυτό είναι 58%. Υπάρχουν περίπου 3,4 εκατομμύρια γάτες και σκύλοι στο Βέλγιο, κατατάσσοντας τη χώρα στις πέντε πρώτες χώρες που έχουν κατοικίδια. Κατά μέσο όρο, οι Βέλγοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ξοδεύουν 1.250 ευρώ κάθε χρόνο για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, αναφέρει η La Dernière Heure, επικαλούμενη στατιστικά στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας Petexpert. Αυτά τα έξοδα περιλαμβάνει «τροφή, αξεσουάρ και εμβολιασμούς».

Και το κόστος αυξάνεται: από την έναρξη της ενεργειακής κρίσης, που οδήγησε τον πληθωρισμό σε επίπεδα ρεκόρ, το κόστος που σχετίζεται με τα κατοικίδια έχει εκτιναχθεί. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, το κτηνιατρικό κόστος έχει αυξηθεί πάνω από 20%.

«Η πρόσφατη οικονομική ύφεση καθιστά ολοένα και πιο δαπανηρή την απόκτηση ενός κατοικίδιου, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους ιδιοκτήτες να χρηματοδοτήσουν τη φροντίδα των κατοικίδιων τους… Αν και δε χρειάζεται όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων να κάνουν συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο, όλοι όσοι έχουμε κατοικίδια γνωρίζουμε πόσο ακριβή είναι αυτή η επίσκεψη και πόσο πιο δαπανηρή μπορεί να γίνει αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με τον αγαπημένο μας φίλο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks