Σχεδόν το 40% των Βέλγων δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να πάρουν ΜΜΜ μετά την άρση των μέτρων για την καταπολέμηση του Covid-19

velgio-stasi-trena

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του lockdown, έως και τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων στην έρευνα του VUB δήλωσαν ότι σταμάτησαν εντελώς να μετακινούνται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η έρευνα του VUB στηρίζεται σε 614 ερωτηθέντες και κατά την πλειοψηφία τους ζούνε και εργάζονται στην περιοχή των Βρυξελλών και της Φλάνδρας.

Για ελληνικά προϊόντα στο Βέλγιο

Το 39% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να αρχίσουν να μετακινούνται ξανά μετά την άρση του lockdown, ενώ το 41% ​​εκείνων που δήλωσαν ότι θα εξακολουθούσαν να μετακινούνται (61%) δήλωσαν ότι θα το κάνουν λιγότερο συχνά.

Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι ήταν συχνές οι μετακινήσεις τους με δημόσια μέσα μεταφοράς πριν τον κορονοιό.

Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εάν γνωρίζουν τα ποσοστά πληρότητας των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, ποσοστό που φτάνει το 57% για ανθρώπους που είχαν εκπτωτικές κάρτες και μετακινούνταν έτσι.

Μετά το lockdown, το ποσοστό των ατόμων που δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να περπατούν στη δουλειά αυξήθηκε από 15% σε 18%, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που είχαμε από πριν το lockdown.

Το 38% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς. Τα ηλεκτρονικά ποδήλατα έχουν αυξητική τάση μιας και το 5.5% μόλις χρησιμοποιούσε αυτά ως μέσο μεταφοράς. Πλέον και μετά την άρση του lockdown δήλωσε ότι το 9.23% θα πηγαίνει στην εργασία του με αυτά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks