Βέλγιο: Έτοιμες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού οι Βρυξέλλες

κορονοιός-εμβόλιο-βρυξέλλες

Η Περιφέρεια των Βρυξελλών στο Βέλγιο έχει καταρτίσει ένα σχέδιο ώστε εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοί της θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, τα πρώτα 45.000 εμβόλια θα διατεθούν για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους φροντίδας.

Αξιωματούχοι της πόλης των Βρυξελλών δηλώνουν ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την προσπάθεια εμβολιασμού. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στα κέντρα φροντίδας θα έχουν προτεραιότητα όταν οι ευρωπαϊκές αρχές εγκρίνουν ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021 και θα εμβολιαστούν σε κέντρα φροντίδας.

Επόμενη στη σχετική λίστα προτεραιότητας, θα είναι ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο καθώς και όλοι οι άνω των 65 ετών. Στην επόμενη φάση, θα πάρουν σειρά βασικά επαγγέλματα: χημικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες.

«Θα πρέπει να βρεθούν όλοι σε ένα από τα κέντρα εμβολιασμού μας», λέει ο Inge Neven υπεύθυνος της υγειονομικής επιθεώρησης των Βρυξελλών. «Θα μετατρέψουμε τα υπάρχοντα κέντρα όπου γίνονται διαγνωστικά τεστ σε κέντρα εμβολιασμού. Υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε ένα παλάτι στο Heizel, έστω και προσωρινά. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ολόκληρες οι Βρυξέλλες θα ανοσοποιηθούν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. “

«Αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες καταγράφουν τον χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τα τοπικά κρούσματα. Ανησυχούμε και από την επικείμενη εορταστική περίοδο. Εάν αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα τρίτο κύμα, δεν θα είμαστε σε θέση να επιβλέψουμε τη ζημιά. Ένα νέο κύμα θα μπορούσε επίσης να διαταράξει το πρόγραμμα εμβολιασμού μας” συμπλήρωσε ο Neven.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks