Βέλγιο: Νομοσχέδιο για τις ευπαθείς ομάδες που θέλουν να μπουν στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Βέλγιο-Κοινωνικό Τιμολόγιο-Ευπαθείς Ομάδες

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βέλγιο στοχεύει να βοηθήσει όσους αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του κοινοβουλίου θα επανεξετάσει ένα νομοσχέδιο που παρουσίασαν οι υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών και ο υφυπουργός για την προστασία των καταναλωτών, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς ένα σχέδιο για την επέκταση της πρόσβασης στο κοινωνικό ενεργειακό τιμολόγιο, έναν μειωμένο συντελεστή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που απευθύνεται σε ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων καταναλωτών. Το μέτρο χρηματοδοτείται μέσω εισφορών για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Η κρίση του κορονοϊού επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς πολλών νοικοκυριών, ιδίως όσον αφορά τους λογαριασμούς ενέργειας: οι προμηθευτές ενέργειας λαμβάνουν αυξανόμενες απαιτήσεις για αναβολή πληρωμών. Φοβούνται ακόμη και τον διπλασιασμό του αριθμού των απλήρωτων λογαριασμών.

Όπως και εκείνοι που επωφελούνται επί του παρόντος από το τιμολόγιο κοινωνικής ενέργειας, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν καθώς και εκείνοι των οποίων το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ακαθάριστα ετησίως. Περίπου 447.000 άτομα θα μπορούν να το επιλέξουν.

Τα σχέδια που αναφέρονται λεπτομερώς στο νομοσχέδιο προτείνουν παράταση του κοινωνικού τιμολογίου από τον Φεβρουάριο έως το τέλος του 2021.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks