Βέλγιο: Ανακαλύψτε τις λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google το 2020

Βέλγιο-Αναζητήσεις-Google

Η Google μόλις αποκάλυψε τα στατιστικά στοιχεία της μηχανής αναζήτησης για το έτος 2020 στο Βέλγιο. Οι πολίτες έμαθαν περισσότερα για τη Sophie Wilmès ή το Maggie De Block; Για τις αμερικανικές εκλογές ή τον καιρό; Δείτε τα εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία της έρευνας τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Το τέλος του έτους φέρνει πάντα έρευνες όλων των ειδών. Πολλές πλατφόρμες, όπως το Spotify, προσφέρουν κάθε χρόνο στους χρήστες μια κατάταξη που αποκρυσταλλώνει γενικότερα τις αναζητήσεις μας μεσα στη χρονιά.

Η Google φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Η εταιρεία μόλις δημοσίευσε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που έγιναν στο Βέλγιο το 2020. “Αυτές είναι οι αναζητήσεις που αυξήθηκαν απότομα σε σύγκριση με το 2019. Με άλλα λόγια: τι δημιούργησε φήμη στο Βέλγιο φέτος”, ο αμερικανικός γίγαντας συνοψίζει.

Ο πανταχού παρόν κορονοϊός

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο όρος “coronavirus” βρίσκεται στην κορυφή της φετινής ερευνητικής κατάταξης. Ακολουθούν οι «αμερικανικές εκλογές», ένα άλλο θέμα που είναι ψηλά στις ειδήσεις για το 2020. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, και αυτό ίσως είναι το πιο εκπληκτικό, οι Βέλγοι ανησυχούν τακτικά για το «αυριανό καιρό» .

Βέλγιο-εμβόλιο-Κορονοϊός

Οι τρεις κορυφαίες αναζητήσεις και ο…παγκολίνος

Ο κορονοϊός έχει παίξει μεγάλο ρόλο στις αναζητήσεις των Βέλγων, τόσο πολύ ώστε η Google δημιούργησε επίσης μια συγκεκριμένη κατηγορία αφιερωμένη στο Covid-19. Εάν οι φράσεις “Coronavirus Belgium” και το “Coronavirus nasihat (εθνική ασφάλεια)” έχουν λογικά στο προβάδισμα, οι Βέλγοι ανησυχούσαν εξίσου για την κατάσταση μεταξύ των ευρωπαίων γειτόνων, για αυτό και οι φράσεις “Coronavirus Italy” και “Coronavirus France” βρίσκονται στην τρίτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα .

Μερικοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν επίσης για ένα άγνωστο στο παρελθόν ζώο, καθώς η λέξη “Pangolin” είναι στην ένατη θέση.

Petra De Sutter: Η “πολυαναζητούμενη” πολιτικός

Από την πλευρά των Βέλγων πολιτικών, το βάθρο καταλαμβάνεται από τρεις γυναίκες: η Petra de Sutter (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης), η Sophie Wilmès (πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της βελγικής κυβέρνησης) και η Maggie De Block (πρώην Υπουργός Υγείας) συμμετείχαν στις περισσότερες αναζητήσεις για το 2020. Ο νέος υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke (4ος), ο Alexander De Croo (5ος) και ο Mathieu Michel (8ος) ολοκληρώνουν αυτό το top 10.

Σε διεθνές επίπεδο, οι αμερικανικές εκλογές για άλλη μια φορά είναι παρούσες στην έρευνα: Ο Joe Biden (1ος), ο Donald Trump (2ος) και η Kamala Harris (4ος) έχουν ενθουσιάσει πολύ τους Βέλγους. Η τρίτη θέση καταλαμβάνεται από τον κορεάτη δικτάτορα Kim Jong-Un. Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ολοκληρώνει αυτό το κορυφαίο top- 5.

Αθλητισμός: Kobe vs Maradona

Τέλος, οι διασημότητες προκάλεσαν επίσης πολλά κύματα αναζητήσεων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον παίκτη του NBA, Kobe Bryant, την ηθοποιό της σειράς Glee, Naya Rivera και πιο πρόσφατα ο Diego Maradona. Να σημειωθεί ότι Bryant και Maradona έφυγαν φέτος από τη ζωή. Η τραγουδίστρια Annie Cordy έρχεται στην τέταρτη θέση, ενώ οι Βέλγοι συγκινήθηκαν επίσης από το θάνατο του αμερικανικού Georges Floyd (8ο) και τη γέννηση του κινήματος Black Lives Matter.

Οι διαγραφές στα social media και οι μάσκες

Αν η πανδημία Covid-19 έχει ωθήσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα κοινωνικά δίκτυα, δύο βασικές μελέτες αντιτίθενται σε αυτό το φαινόμενο. Στις 3 πρώτες αναζητήσεις που ξεκινούν με τη λέξη “πως”, βρίσκουμε τη φράση “Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό στο Instagram” στη δεύτερη θέση και “Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό στο Facebook” στην τρίτη.

Με μεγάλη διαφορά ωστόσο από τις άλλες δύο, στην πρώτη θέση βρίσκεται η φράση “πώς να φτιάξετε μάσκες”.

maskes-korona

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks