Το Bέλγιο σήμερα εισέρχεται στη 2η φάση εξόδου από το lockdown. Πάμε να δούμε τι αλλάζει από σήμερα…

ola-anoixta-ollandia-koronoios

Σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη, το Βέλγιο εισέρχεται σήμερα σε μια νέα φάση εξόδου από το lockdown. Ορισμένοι σημαντικοί περιορισμοί καταργούνται από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, ενώ άλλοι θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 8 Ιουνίου, όταν η Φάση 3 πρόκειται να ξεκινήσει.

Τι αλλάζει στις 18 Μαΐου στο Βέλγιο;


Η κύρια αλλαγή στο Βέλγιο από σήμερα είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών σε δημοτικά και δευτεροβάθμια σχολεία θα επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σχολείο με αυστηρούς κανόνες. Τα νηπιαγωγεία, ωστόσο, παραμένουν κλειστά, ενώ τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη προετοιμαστεί για το τέλος του ακαδημαϊκού τους έτους.

Μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα όπως ιστορικές κατοικίες και μνημεία, κάστρα και ακροπόλεις μπορούν επίσης να ανοίξουν ξανά, υπό την προϋπόθεση ότι πωλούν εισιτήρια online και λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν τους συνωστισμούς των ανθρώπων. Το ίδιο ισχύει για τους ζωολογικούς κήπους, φυσικά πάρκα και άλλους τέτοιους χώρους.

Επιπλέον, τα επαγγέλματα που βασίζονται σε επαφές (όπως κομμωτές, στυλίστες ομορφιάς, μασέρ) επιτρέπεται επίσης να συνεχίσουν τη δουλειά τους σήμερα υπό την προϋπόθεση ότι φορούν μάσκα προσώπου. Επίσης, στα σαλόνια ομορφιάς και σε άλλους παρόμοιους χώρους, απαιτείται να υπάρχει μια ασφαλή απόσταση μεταξύ των πελατών και η επίσκεψη να γίνεται έπειτα από ραντεβού.

Το άνοιγμα των αγορών είναι επίσης δυνατό, βάσει ορισμένων κανονισμών και με την έγκριση των τοπικών αρχών. Η προστασία του προσώπου με μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εμπόρους και το προσωπικό και συνιστάται επίσης για τους πελάτες.

Τέλος, οι κανόνες για την άσκηση του αθλητισμού και της αναψυχής έχουν επίσης χαλαρωθεί. Εκτός από τα σχολικά, αθλητικά μαθήματα και τους αθλητικούς συλλόγους έχει επιτραπεί να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους τα παιδιά και έξω, εφόσον οι ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι μεγαλύτερες από 20 άτομα, και στα οποία τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Γάμοι και κηδείες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν (χωρίς δεξίωση) με έως 30 άτομα.

Δυστυχώς, οι καφετέριες και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά σε αυτό το στάδιο του περιορισμού.

Η 3η φάση


Η δεύτερη φάση που ξεκινάει από σήμερα μας θυμίζει πολλά από την ζωή που ζούσαμε προ κορονοιού στο Βέλγιο. Εάν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, η Φάση 3 θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks