Βέλγιο: Το lockdown έφερε αύξηση στις μετακινήσεις με το ποδήλατο

Βέλγιο-Ποδήλατο-Κλοπές

Ο αριθμός των κατοίκων του Βελγίου που χρησιμοποίησαν ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς για να φτάσουν στη δουλειά τους, αυξήθηκε το 2020 και εν μέρει ενισχύθηκε από το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Μέχρι στιγμής φέτος, ο αριθμός των εργαζομένων που επωφελήθηκαν από το μπόνους στα ποδήλατα αυξήθηκε κατά 4%, συμμετέχοντας σε μια συνολική αύξηση 20% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η άνοδος αναφέρθηκε από την εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού SD Worx, η οποία δήλωσε ότι τα lockdown που επέφερε η πανδημία, οδήγησαν τους εργαζόμενους να «ανακαλύψουν ξανά το περπάτημα και την ποδηλασία».

Ενώ το πρώτο lockdown οδήγησε σε κάμψη, με τον αριθμό των εργαζομένων που επωφελήθηκαν από το σύστημα να μειώνεται κατά 16% μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, η εταιρεία δήλωσε ότι τα αριθμητικά στοιχεία άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται από τον Ιούνιο, όταν οι αρχές άρχισαν να άρουν ορισμένους περιορισμούς και πολλοί εργαζόμενοι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι ο πραγματικός αριθμός των μετακινούμενων με ποδήλατο ήταν «πιθανώς ακόμη μεγαλύτερος», καθώς τα δεδομένα τους περιλαμβάνουν μόνο τους εργαζόμενους που λαμβάνουν ένα συγκεκριμένο και μη υποχρεωτικό μπόνους από τους εργοδότες.

Το μπόνους για το ποδήλατο μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία τόσο στη Φλάνδρα όσο και στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ του ενός πέμπτου και του ενός τρίτου των εργοδοτών χορηγεί το μπόνους.

Στη Βαλλωνία, η εταιρεία είπε ότι η ανάπτυξη του προγράμματος ήταν πιο μέτρια, με μόνο έναν στους 10 εργοδότες στη γαλλόφωνη περιοχή να δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί.

Το ποσό του μπόνους, γενικά, ανέρχεται στα 47 €, όμως είναι υψηλότερο κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν όπως ανέφερε η εταιρεία ο αριθμός των εργαζομένων που κάνουν ποδήλατο για να πάνε στις δουλειές τους τείνει να μειωθεί.

«Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν περισσότεροι ποδηλάτες που μετακινούνται σε μικρότερες αποστάσεις», δήλωσε η εταιρεία. «Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι με ποδήλατο, αλλά καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις».
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?