Βέλγιο: Μια υπέροχη έκθεση για τον θρυλικό Lucky Luke στο Kortrijk είναι πανέτοιμη για…επισκέψεις

Βέλγιο-Lucky Luke-έκθεση

«Lucky Luke in the Deep South» είναι ο τίτλος της έκθεσης που γιορτάζει τα 75 χρόνια του ήρωα κινουμένων σχεδίων της ταινίας Lucky Luke στο Βέλγιο. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων με τον γνωστό καουμπόη έχουν μεταφραστεί σε 23 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών.

Η έκθεση διοργανώνεται στο Kortrijk, στο σπίτι του Maurice De Bevere, γνωστού και ως Morris, του γελοιογράφου – σκιτσογράφου που δημιούργησε τον Lucky Luke σχεδόν 75 χρόνια πριν.

Ο Lucky Luke ανήκει σε αυτήν την επιλεγμένη ομάδα διεθνώς διάσημων βελγικών ηρώων καρτούν. Εμφανίζεται με τους Daltons, μια συμμορία εγκληματικών αδελφών που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον σε ύψος και μοχθηρότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Kortrijk, ακόμη και ένα σύνολο ανεμογεννητριών πήρε το όνομά του από τους τέσσερις κακοποιούς του καρτούν.

Η Ντόλι είναι το άλογο του Lucky Luke, ένα πλάσμα που είναι τόσο έξυπνο όσο ο ιππέας του και ποτέ δεν αρνείται ακόμη και μια παρτίδα σκάκι.

Αλλά ο Lucky Luke παραμένει εκείνη η μορφή του μοναχικού καουμπόη που όλοι αγαπήσαμε, ο οποίος πυροβολά γρηγορότερα και από τη σκιά του και που ποτέ δεν πιάστηκε.

Ο δημιουργός του, Μόρις (Maurice De Bevere) πέθανε το 2003, αλλά ο Γάλλος γελοιογράφος Achdé συνεχίζει τη σειρά. Το “A Cowboy in the Cotton” είναι η πιο πρόσφατη ιστορία που εμφανίζεται στα ολλανδικά και τα γαλλικά. Περίπου οι μισές από τις ιστορίες του Lucky Luke έχουν δημοσιευτεί στα Αγγλικά.

Η έκθεση στο Dormitorium Kortrijk 1302 έπρεπε να ανοίξει πριν από ένα μήνα, αλλά καθυστέρησε λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Ωστόσο, μπορείτε πλέον να την επισκεφθείτε έως τις 3 Ιανουαρίου. Η κράτηση εισιτηρίου είναι υποχρεωτική.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks