Βέλγιο: Μυστηριώδης μονόλιθος εντοπίστηκε σε αγρόκτημα πατάτας

Βέλγιο-Μονόλιθος-Ανακάλυψη

Ένα αντικείμενο που μοιάζει με έναν μυστηριώδη μονόλιθο του οποίου οι πρόσφατες εμφανίσεις σε απομακρυσμένες περιοχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν προκαλέσει περιέργεια και εικασίες εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα πατάτας στο βόρειο Βέλγιο.

Παραμένει ασαφές ποιος τοποθέτησε την ορθογώνια αυτή κατασκευή στη μέση ενός λασπωμένου χωραφιού στο Baasrode, στη βόρεια πόλη Dendermonde της Ανατολικής Φλάνδρας.

Η έκπληξη αυτή, την Τρίτη προκάλεσε το τοπικό ενδιαφέρον, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν «έκπληκτες αντιδράσεις» από περαστικούς που έτρεξαν στο αντικείμενο θαμπωμένοι από το θέαμα.

Η πρώτη από τις πολλές εφήμερες εμφανίσεις αναφέρθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στην ερημική νοτιοδυτική πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ, όπου ένας μονόλιθος φωτογραφήθηκε από περίεργους ταξιδιώτες πριν εξαφανιστεί.

Ανάλογα ευρήματα και στην Ευρώπη

Η ανακάλυψη ακολούθησε γρήγορα κι άλλες εμφανίσεις μονόλιθων στην Καλιφόρνια και αργότερα στην Ευρώπη, στη Ρουμανία και στη Βρετανική Νήσο Ράιτ, η οποία επίσης εξαφανίστηκε, μια νύχτα, μετά τις απογοητευτικές ερευνητικές προσπάθειες των ντόπιων.

Αυτή την εβδομάδα, πεζοπόροι στην Ολλανδία ανέφεραν επίσης ότι είδαν έναν «μυστηριώδη γκρίζο πυλώνα» στο φυσικό καταφύγιο De Kiekenberg.

Μετά από ένα αρχικό κύμα θαυμασμού και κερδοσκοπίας, μια ανώνυμη ομάδα καλλιτεχνών εμφανίστηκε να διεκδικεί την ιδιοκτησία του μονολίθου της Γιούτα, ωστόσο το μυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εμφάνιση των αντιγράφων που ακολούθησαν.

Καθώς η γοητεία του κόσμου συνεχίζεται για τους μυστηριώδεις μονόλιθους, τυχόν προοπτικές για κερδοσκοπία από το εξωτερικό σχετικά με την προέλευση του βελγικού αντιγράφου αναφέρθηκε καθώς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι η παρουσία αρκετών αποτυπωμάτων και καρφιών που συγκρατούσαν τα πάνελ καθιστούσε δύσκολο αυτό το έργο να μην έχει φτιαχτεί από κάποιον.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks