Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη στο Βέλγιο

κορωνοϊός

Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Βέλγιο από το Πανεπιστήμιο της Λιέγης και προς το παρόν σχετίζεται με περίπου το 4% των λοιμώξεων στη χώρα. 

Το στέλεχος – B.1.214 ή «Spike Insertion» – ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και η εξάπλωσή του παρακολουθείται στενά από ερευνητές από το ULiège και το KU Leuven, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

Παρόμοια άρθρα

Βέλγιο: Ώρα για ταξίδια, σωστά;

[Breaking] Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου στη συνέντευξη τύπου

Van Ranst: το Βέλγιο χρειάζεται «φρένο έκτακτης ανάγκης», για να αποφύγει την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας

«Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα με αυτήν τη μετάλλαξη και χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να μάθουμε τις επιδράσεις του ιού.

Μπορούμε όμως να δούμε ότι αυξάνεται σταδιακά στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες, στη Φλαμανδική Μπραμπάντ και στο Ενό» , δήλωσε ο Βίνσεντ Μπουρς, καθηγητής ανθρώπινης γενετικής και επικεφαλής του εργαστηρίου ανάλυσης και αλληλουχίας Sars-Cov-2 στο πανεπιστήμιο της Λιέγης. Προσέθεσε ότι αυτή η μετάλλαξη τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων επειδή είχε μια «μετάλλαξη που σχεδόν ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί πριν».

Πηγή: CNN Greece


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks