Βέλγιο: Το plan B για την αντιμετώπιση της πανδημίας

κορονοιός-βέλγιο-ειδήσεις

Καθώς τα κρούσματα και οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού αυξάνονται εκ νέου στο Βέλγιο, οι ειδικοί του GEMS συμβουλεύουν την κυβέρνηση να στραφεί στο plan Β για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Τι ακριβώς είναι το plan b;

Στα μέσα του Ιανουαρίου, οι κυβερνητικές αρχές ζήτησαν από τους ειδικούς να καταρτίσουν ένα αναλυτικό σχέδιο δράσης, το οποίο επρόκειτο να συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο Α, Β και Γ, τα οποία μπορεί να ακολουθήσει το υπουργικό συμβούλιο, σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι συνθήκες της πανδημίας Covid-19. Δεν αποκλείεται το plan Β να χρειαστεί να τεθεί τώρα σε εφαρμογή, καθώς και οι ειδικοί συμβουλεύουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτό, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού του Βελγίου, Alexander De Croo

Ο De Croo θέλει οι Ολλανδοί να μείνουν εκτός Βελγίου, συμφωνεί ο Rutte

Fr. Vandenbroucke: Σήμερα το Βέλγιο πρέπει να παρουσιάσει σαφές χρονοδιάγραμμα

Το plan B περιλαμβάνει ορισμένα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν γρήγορα για να αποφευχθεί μία καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Μερικά μέτρα εξ αυτών, που έχουν γνωστοποιηθεί είναι τα εξής:

-Η παλαιότερη και απλοποιημένη απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα: Επί του παρόντος η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στη Φλάνδρα και τη Βαλλωνία και από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί στις Βρυξέλλες.

-Μία εβδομάδα 100% εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Στις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές του Πάσχα, από το Σάββατο 30 Απριλίου έως την Κυριακή 18 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για σχολεία και παιδιά με ειδικές ανάγκες.

-Να προσαρμοστούν τα τεστ Covid-19 και για τα παιδιά. Μιλώντας στο VTM, ο ειδικός και μέλος του GEMS, Steven Van Gucht, δήλωσε ότι: “Το plan Β παρέχει στις κυβερνητικές αρχές έναν αριθμό περιοριστικών μέτρων, τα οποία χρειάζεται να λάβουν υπόψιν τους, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση εναπόκειται στο υπουργικό συμβούλιο. Το μεγαλύτερο κέρδος μπορεί τώρα να επιτευχθεί, περιορίζοντας τον αριθμό των στενών επαφών”, είπε. “Ας είμαστε λίγο πιο αυστηροί με τον εαυτό μας για μερικές εβδομάδες.”

Υπενθυμίζεται, ότι στο υπουργικό συμβούλιο του Βελγίου θα συνεδριάσει σήμερα από τις 15:00, μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, ούτως ώστε, να συζητήσει τα τρέχοντα μέτρα και να αναλύσει λεπτομερώς την κατάσταση, με βάση τα τελευταία στοιχεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks