Βέλγιο: Σε λειτουργία το πρώτο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή της Αμβέρσας

Βέλγιο-πλωτό-πάρκο-φωτοβολταικά

Την έναρξη λειτουργίας του πρώτου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στο Βέλγιο ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Φλαμανδός Υπουργός Ενέργειας Zuhal Demir με σχετική ανάρτησή του στο Twitter.

Το έργο, συνολικής αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο είχε ανακοινωθεί το 2018, κατασκευάστηκε από την βέλγικη εταιρεία Floating PV NV καταλαμβάνοντας μια έκταση 5 εκτάριων μιας λίμνης που δημιουργήθηκε από την εξόρυξη άμμου, ιδιοκτησίας μιας βέλγικης εταιρείας προμήθειας πρώτων υλών ονόματι Sibelco, στην επαρχία της Αμβέρσας.

Η πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας αναμένεται να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύπτει το 80% της ενεργειακής ζήτησης για τις διαδικασίες εξόρυξης.

Η μονάδα παραγωγής υποστηρίζεται από ένα πρόγραμμα 6 εκατ ευρώ που αφορά πιλοτικά πλωτά φωτοβολταϊκά έργα και το οποίο εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2018. Η Φλαμανδική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τότε, πως, τα πρώτα έργα θα αναπτυχθούν σε λίμνες οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς όπως είναι η συγκέντρωση υδάτων που προκαλείται από την εξόρυξη άμμου.

«Θα βάλουμε φωτοβολταϊκά εκεί που υπάρχει απλώς νερό, όχι σε φυσικούς πόρους ή σε επιφάνειες υδάτων που προσφέρουν ευκαιρίες αναψυχής», είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, ο τότε υπουργός ενέργειας Bart Tommelein.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks