Βέλγιο: Nέα ποδηλατική λωρίδα στοχεύει στη μείωση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες

podilato-vroxi

Μια νέα ποδηλατική λωρίδα στο Βέλγιο θα συνδέει τις Βρυξέλλες με τα περίχωρα της Φλαμανδικής Μπραμπάντ βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοίνωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Οι Βέλγοι αξιωματούχοι κινητικότητας ανέφεραν ότι η νέα λωρίδα, με την ονομασία Volle Gaas, θα προσφέρει στους ταξιδιώτες στα δυτικά φλαμανδικά περίχωρα των Βρυξελλών μια «ομαλή» και γρήγορη μετακίνηση στην πρωτεύουσα.

Η νέα λωρίδα για το ποδήλατο είναι η τελευταία κίνηση αξιωματούχων κινητικότητας τόσο στη Φλάνδρα όσο και στην Περιφέρεια των Βρυξελλών για την ενίσχυση του διαπεριφερειακού δικτύου ποδηλασίας και ταυτόχρονα την περικοπή των μετακινήσεων που πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο, αντισταθμίζοντας την πενιχρή προσφορά δημόσιων μεταφορών σε αυτήν τη διαδρομή .

«Λόγω της περιορισμένης μεταφοράς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή μας, πολλά ταξίδια εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο. Αυτή η ποδηλατική διαδρομή (…) θα δώσει στους ταξιδιώτες μας νέες δυνατότητες », δήλωσε σε ανακοίνωση ο Simon De Boeck, σύμβουλος κινητικότητας στο μικρό δήμο Gooik.

Η διαδρομή των 28 χιλιομέτρων θα ξεκινά από την αριστερή όχθη του καναλιού Brussels-Charleroi, μεταξύ των δήμων Anderlecht και Uccle και θα καταλήξει στον δήμο Galmaarden, στην καρδιά της γραφικής περιοχής Pajottenland.

«Φιλοδοξία μας είναι να συνεργαστούμε με τους δήμους της Pajottenland για να δημιουργήσουμε μια κεντρική ραχοκοκαλιά – τη διαδρομή ποδηλάτου VolleGaas – που συνδέει εύκολα κατοικημένες περιοχές του Pajottenland με τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο De Boeck.

Η διαδρομή θα χρησιμεύσει όχι μόνο ως διαδρομή μετακίνησης προς την πρωτεύουσα, αλλά θα προσφέρει στους ποδηλάτες και τους τουρίστες αναψυχή, καθώς η θέα είναι υπέροχη και η διαδρομή διαπερνά το επιβλητικό Κάστρο και το μουσείο Gaasbeek, που χαρακτηρίζεται ως το «πιο ρομαντικό μουσείο στο Βέλγιο».

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks