Βέλγιο: Τα μεγάλα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους

Βέλγιο-Μουσεία-Άνοιγμα

Το supergreeks.eu σας δίνει έναν ακόμη λόγο από σήμερα για να περάσετε δημιουργικά τις ημέρες των εορτών σας εφόσον μένετε στο Βέλγιο, καθώς τα περισσότερα μεγάλα μουσεία των Βρυξελλών θα ανοίξουν ξανά την 1η Δεκεμβρίου.

Για παράδειγμα το Παλάτι Καλών Τεχνών των Βρυξελλών, θα είναι έτοιμο να ανοίξει ξανά την 1η Δεκεμβρίου. Οι τρεις εκθέσεις που έτρεχαν εκεί πριν από το αναγκαστικό κλείσιμο πριν από τέσσερις εβδομάδες θα ανοίξουν ξανά για το κοινό. Αυτές είναι οι «Danser Brut», «Hotel Beethoven» και «Philippe Vandenberg. Molenbeek». Εκτός από αυτά υπάρχει μια νέα έκθεση «Facing Van Eyck». Να θυμάστε βέβαια, όπως και αλλού, ότι η κράτηση εισιτηρίου παραμένει υποχρεωτική.

Εκπρόσωποι των Βασιλικών Μουσείων Καλών Τεχνών του Βελγίου (KMSKB) λένε ότι το Μουσείο Magritte θα ανοίξει ξανά την Τρίτη. Το Μουσείο Old Master και οι προσωρινές εκθέσεις του KMSKB θα ανοίξουν ξανά την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. 

Το μουσείο αυτοκινήτων Autoword θα ανοίξει ξανά την Τρίτη και η έκθεση «Mazda, 100 χρόνια» παρατείνεται μέχρι τον Ιανουάριο. Στις 18 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η έκθεση «Skoda» 125 ετών.

Το Μουσείο Train World στο Schaarbeek αναφέρει επίσης ότι θα ανοίξει ξανά την Τρίτη.

Επίσης, το Μουσείο Αφρικής στο Tervuren θα είναι ξανά ανοιχτό από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, στη Γάνδη, ο διευθυντής του μουσείου σύγχρονης τέχνης S.M.A.K,  Philippe Van Cauteren λέει ότι το μουσείο θα παραμείνει κλειστό για την ώρα. Το μουσείο STAM και άλλα μουσεία της Γάνδης θα περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών προτού αποφασίσουν πότε θα ανοίξουν ξανά, αν και η 1η Δεκεμβρίου φαίνεται προς το παρόν απίθανη ημερομηνία.

Κάρτα μουσείων για κατοίκους Βελγίου

Μιας και ανοίγουν και τα μουσεία διαβάστε ξανά για την κάρτα μουσείων στο Βέλγιο. Κατά τη γνώμη μας αξίζει, μιας και μπορείς έπειτα να απολαύσεις δωρεάν περισσότερα από 150 μουσεία στη χώρα. Το Βέλγιο έχει πολλά, σύγχρονα και ενδιαφέροντα μουσεία.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks