Βέλγιο: Τα ταξί των Βρυξελλών διανέμουν τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη

Βέλγιο-Διανομή-Φαγητό-Ταξί

Ο οργανισμός Brussels Solidarity Action Reaction (SBAR) δημιούργησε μια κοινοπραξία ταξί για τη διανομή δεμάτων φαγητού σε οικογένειες, καθώς και κουβέρτες στους άστεγους της περιοχής των Βρυξελλών στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε ο Abdelkarim Dari, πρόεδρος των ενώσεων SBAR και Elite Taxi Belgium, αυτή την εβδομάδα.

Η κίνηση αυτή αποτέλεσε αρχικά μια πρωτοβουλία πολιτών που ξεκίνησε στις αρχές του πρώτου lockdown για τον κορονοϊό τον Μάρτιο.

Ο Σύνδεσμος Νεολαίας των Βρυξελλών διέθεσε τις εγκαταστάσεις του στο Place Verboekhoven στο Schaerbeek σε εθελοντές από όπου παρείχαν περίπου 100 ζεστά καθημερινά γεύματα κατά τα πρώτα στάδια του πρώτου κύματος κορονοϊού και ανέβηκαν στο μέγιστο των 1.300 πριν μειώσουν την παραγωγή.

Στο αποκορύφωμα της πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, περισσότερα από 26.000 γεύματα διανεμήθηκαν επί τόπου σε ένα μήνα. Άνθρωποι από καταλήψεις και κοινωνικές πρωτοβουλίες ήρθαν επίσης να βοηθήσουν στην παράδοση τροφίμων.

Μετά το πρώτο lockdown, η δράση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ρυθμόυς δύο έως τριών ζεστών γευμάτων ανά άτομο ανά εβδομάδα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την επανέναρξη της πρωτοβουλίας, η ένωση έχει οργανωθεί διαφορετικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος κάνοντας παραδόσεις σε όσους έχουν ανάγκη.

Μια υπηρεσία ταξί για το σκοπό αυτό ξεκίνησε στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, σε μια πρωτοβουλία παρόμοια με αυτή που οργανώθηκε στην περιοχή του Παρισιού.

Η υπηρεσία αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 65 οδηγούς ταξί, επιπλέον από άλλα άτομα που βοηθούν στην εκτέλεση του έργου. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα ταξί παρέδωσαν περισσότερα από 650 πακέτα σε οικογένειες με δυσκολίες. Την Κυριακή, παραδόθηκαν σε άτομα που ζούσαν σε καταλήψεις. Τη Δευτέρα, τα ταξί έφεραν κουβέρτες, μαξιλάρια και γεύματα στους άστεγους.

“Τα ταξί έχουν χρόνο επειδή είναι πολύ ήσυχα αυτή τη στιγμή έξω”, εξηγεί ο Abdelkarim Dari. “Όταν οι οδηγοί διανέμουν τα δέματα, συνειδητοποιούν ότι οι άνθρωποι ζουν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από ό, τι συνήθως. Είναι μια ιστορική κρίση που βιώνουμε με τον Covid-19 και προσπαθούμε να δείξουμε αλληλεγγύη.”

Να σημειωθεί ότι το SBAR λειτουργεί με βάση δωρεές από πολίτες που γίνονται απευθείας σε προμηθευτές τροφίμων, οι οποίοι παραδίδουν παλέτες στην ένωση.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks