Βέλγιο: Επιτρεπόμενα και απαγορευμένα ταξίδια

ταξιδι-κορωνοιος-βελγιο
Αυτά τα μέτρα ισχύουν μέχρι την 1η Απριλίου, αν και είναι πιθανή η χαλάρωση τους πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Μετά τις αποφάσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 22 Ιανουαρίου, απαγορεύονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό. Η απόφαση ισχύει έως την 1η Απριλίου, αν και είναι πιθανή η χαλάρωση των μέτρων πριν από αυτήν την ημερομηνία. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες, ως προς τα ταξίδια που απαγορεύονται ή επιτρέπονται. Οι εν λόγω πληροφορίες προέρχονται από δελτίο τύπου του πρωθυπουργού, Alexander De Croo.

Απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδιών

Τα ταξίδια για ψυχαγωγικούς / τουριστικούς σκοπούς από και προς το Βέλγιο, απαγορεύονται από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου έως την 1η Απριλίου 2021. Η απαγόρευση ταξιδιού θα ελέγχεται από την οδική, αεροπορική, θαλάσσια και σιδηροδρομική κυκλοφορία. Τα άτομα που ταξιδεύουν από και προς το Βέλγιο πρέπει να διαθέτουν υπεύθυνη δήλωση. Επιπλέον, θα υποβληθεί υπόδειγμα από τον Υπουργό Εσωτερικών. Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να συνδέεται με τo έντυπο θέσης επιβατών (PLF) και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα.

Προκειμένου να επεκταθεί η ανίχνευση ασυμπτωματικών περιπτώσεων, όλα τα άτομα που είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει δοκιμαστεί θετικά θα εξεταστούν και τα ίδια τους τώρα. Διάβασε περισσότερα εδώ: Όλες οι πληροφορίες για το τεστ κορωνοϊού στο Βέλγιο

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση

– Σοβαροί οικογενειακοί λόγοι

– Οικογενειακές συγκεντρώσεις

– Επισκέψεις σε σύζυγο ή σύντροφο που δεν ζει κάτω από την ίδια στέγη, στο βαθμό που υπάρχουν εύλογα αποδεικτικά στοιχεία για μια σταθερή σχέση.

– Ταξίδια που σχετίζονται με γονείς, πολιτικούς/θρησκευτικούς γάμους, κηδείες ή αποτεφρώσεις (φίλων ή συγγενών).

– Για ιατρικούς λόγους και παροχή ιατρικής περίθαλψης


– Επίσκεψη σε συγγενείς που αναρρώνουν

– Ταξίδι για μαθητές, φοιτητές και ασκούμενους που συμμετέχουν σε ανταλλαγή στο πλαίσιο των σπουδών τους


– Επίσκεψη σε συγγενείς που αναρρώνουν

– Ταξίδι για μαθητές, φοιτητές και ασκούμενους που συμμετέχουν σε ανταλλαγή στο πλαίσιο των σπουδών τους

– Ερευνητές με σύμβαση διαμονής.

Επιπλέον

– Ταξίδια που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή για δραστηριότητες που επιτρέπονται επίσης στο Βέλγιο. Λάβετε υπόψη, ότι πρέπει να παρουσιάσετε αρνητικό τεστ για να εισέλθετε στη γαλλική επικράτεια.

– Επαγγελματικοί λόγοι για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας

Άλλες λεπτομέρειες

Η φροντίδα των ζώων, τα ταξίδια βάσει νομικών υποχρεώσεων (εάν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ψηφιακά), οι επείγουσες επισκευές για την ασφάλεια των οχημάτων και τη μετακίνηση θεωρούνται, επίσης, απαραίτητες. Από τις 25 Ιανουαρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική ή τη Νότια Αμερική θα πρέπει να περάσουν μια καραντίνα δέκα ημερών και να πραγματοποιήσουν δοκιμή PCR την πρώτη και την έβδομη ημέρα αυτής της καραντίνας.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks