Βέλγιο: Αλλάζει το κλίμα μετά το δεύτερο κύμα – Δέματα ξανά στο σπίτι από τα ταχυδρομεία

Βέλγιο-Δέματα-Ταχυδρομεία

Η Bpost τερμάτισε τη βραχυπρόθεσμη πολιτική της να υποχρεώνει τους πελάτες σε ορισμένες γειτονιές στο Βέλγιο να παραλαμβάνουν τα δέματά τους οι ίδιοι από τα ταχυδρομεία. Η βελγική ταχυδρομική υπηρεσία έχει ξαναρχίσει όλες τις παραδόσεις στο σπίτι, όπως δήλωσε η υπουργός δημοσίων επιχειρήσεων Πέτρα Ντε Σούτερ στην κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη.

Λόγω της σημαντικής αύξησης της ζήτησης κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, η Bpost ζήτησε από μερικούς πελάτες να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα δέματά τους.

Περίπου το 70% των πελατών που ενημερώθηκαν ότι η αγορά τους δεν θα παραδοθεί συμφώνησαν να παραλάβουν οι ίδιοι το πακέτο από το ταχυδρομείο. Οι υπόλοιποι που αρνήθηκαν έλαβαν τα δέματά τους στο σπίτι με αρκετές ημέρες καθυστέρηση.

“Αυτό το σύστημα δεν είναι πλέον απαραίτητο αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η Petra De Sutter στην επιτροπή. “Ωστόσο, ενώ τα καταστήματα είναι ξανά ανοιχτά, ο αριθμός των καθημερινών δεμάτων αυξήθηκε από 600.000 σε 660.000 από την προηγούμενη Παρασκευή.”

Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, η Bpost χρησιμοποιεί τώρα έναν στόλο πρόσθετων οχημάτων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, ενοικιάστηκαν επιπλέον 850 φορτηγά.

Το καλοκαίρι, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 300. Από τις αρχές Νοεμβρίου, έχουν ενοικιαστεί επιπλέον 1.400 φορτηγά, αυξάνοντας τον αριθμό των οχημάτων που προστέθηκαν στους δρόμους σε 1.700.

Επιπλέον, η Bpost προσέλαβε περίπου 3.000 επιπλέον εργαζόμενους. Στο πρώτο κύμα, έγιναν 2.000 επιπλέον προσλήψης.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks