Βέλγιο: Οι Βρυξέλλες εγκαινιάζουν μια διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Αγορές

Η Περιφέρεια των Βρυξελλών στο Βέλγιο, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών με στόχο να δώσει ώθηση στα τοπικά και ανεξάρτητα καταστήματα όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Μέσω της νέας πλατφόρμας mymarket.brussels, οι περιφερειακοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να δώσουν περισσότερη ώθηση σε μικρές και τοπικές επιχειρήσεις, καθώς πολλοί αγωνίζονται να σταθούν όρθιοι και δίπλα στους γίγαντες των διαδικτυακών πωλήσεων ή τις πιο γνωστές διεθνείς αλυσίδες λιανικής πώλησης.

Καθώς οι Βέλγοι κινούνται ολοένα και περισσότερο σε επιχειρήσεις με μεγάλη βαρύτητα όπως στην πρόσφατη Black Friday, πλατφόρμες όπως η Bol.com, η Amazon και οι πολυεθνικές εταιρείες λιανικής πώλησης ανέφεραν πωλήσεις ρεκόρ και ορισμένοι αναγκάστηκαν ακόμη και να μειώσουν τις επιθετικές πωλήσεις τους καθώς “φράκαραν” οι εταιρείες διανομής.

Εκπρόσωποι του τομέα λιανικής προειδοποίησαν επίσης ότι η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στο Βέλγιο έπληξε τις τοπικές επιχειρήσεις, προκαλώντας ένα κύμα εξόδου από τους Βέλγους καταναλωτές προς γειτονικές χώρες όπως η Ολλανδία, όπου τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά.

Αναστήλωση της αγοράς

Η καινούργια πλατφόρμα επιδιώκει να αναστηλώσει την τοπική αγορά, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν περαιτέρω μια διαδικτυακή παρουσία κατά τη διάρκεια της ζωτικής περιόδου αγορών στο τέλος του έτους.

Από βιολογικά προϊόντα μαγειρικής, ομορφιάς και αυτοεξυπηρέτησης έως οικιακά είδη, μόδα και ψυχαγωγία, ο κατάλογος συγκεντρώνει μια σειρά από τοπικές, οικογενειακές και ανεξάρτητες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας.

«Η πρόσφατη υγειονομική κρίση και το προσωρινό κλείσιμο πολλών καταστημάτων έδειξαν ότι η ψηφιακή μετάβαση είναι, τώρα περισσότερο από ποτέ, αναγκαία», σύμφωνα με τον ιστότοπο. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν επίσης τη δυνατότητα να εγγράψουν τα δικά τους καταστήματα και να αρχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους ώστε να γίνουν πιο γνωστοί μέσω της πλατφόρμας, του οποίου ο δηλωμένος στόχος είναι επίσης να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να προσεγγίσουν πελάτες από όλες τις γωνιές της πρωτεύουσας.

«Έτσι, ένα κατάστημα παιχνιδιών στο Uccle μπορεί τώρα να φέρει χαρά σε μια οικογένεια στο Schaerbeek που σπάνια έρχεται στις νότιες Βρυξέλλες».

Η περιφερειακή υπηρεσία αγορών προσφέρει επίσης μια υπηρεσία παράδοσης «υπεύθυνη για το περιβάλλον», με ταχυμεταφορείς που παραλαμβάνουν και παραδίδουν τα αγαθά των καταναλωτών, ακόμη και στους πεζόδρομους της πόλης.

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας ήρθε όταν οι ομοσπονδιακοί και περιφερειακοί ηγέτες ανταποκρίθηκαν σε κλήσεις από τον εμπορικό τομέα, επιτρέποντας σε όλα τα καταστήματα που δεν προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης να ανοίξουν ξανά την Τρίτη, λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks