Βέλγιο: Χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Βέλγιο-Χριστούγεννα-Απαντήσεις

Ενώ η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου τόνισε την Παρασκευή ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ασφαλέστερος όταν γίνεται στο σπίτι σας, υπάρχουν ακόμα κάποιες δυνατότητες για άτομα που θέλουν να δουν άλλους φίλους ή συγγενείς για τις διακοπές. Αλλά…

Καθώς τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, και η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση συγκεντρώσεων παραμένουν σε ισχύ για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, η συνάντηση με μερικούς ανθρώπους – ενώ εξακολουθούν να τηρούνται οι κανόνες – παραμένει δυνατή.

Μπορείτε να προσκαλέσετε την οικογένεια να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στον κήπο σας;

Ναι, αλλά η ομάδα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τέσσερα άτομα συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Επιπλέον, μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα στον κήπο σας. Μόνο εάν έχετε άμεση πρόσβαση στον κήπο και οι επισκέπτες σας δεν χρειάζεται να περάσουν μέσα από το σπίτι σας.

Οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής πρέπει να τηρούνται ανά πάσα στιγμή, εκτός εάν ένας από τους καλεσμένους σας είναι η λεγόμενη «επαφή αγκαλιάς» που προβλέπεται για κάθε νοικοκυριό. Με αυτό το άτομο, ο σεβασμός της κοινωνικής απόστασης δεν είναι απαραίτητος.

Πρέπει πάντα να προσκαλείτε τα ίδια άτομα στον κήπο σας;

Όχι. Στον κήπο σας, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως παντού αλλού σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να συναντήσετε όποιον θέλετε, εφόσον η ομάδα δεν είναι μεγαλύτερη από τέσσερα άτομα και τηρούνται οι κανόνες για την απόσταση και την υγιεινή.

Μπορείτε να οργανώσετε μια μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ένα κοντινό πάρκο;

Όχι. Το μέγιστο μέγεθος μιας ομάδας είναι τέσσερα άτομα, όπου κι αν βρίσκεστε.

Τι γίνεται αν ζείτε μόνος; Μπορείτε να προσκαλέσετε δύο άτομα για τα Χριστούγεννα;

Ναί. Την Παρασκευή, η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε ότι τα άτομα που ζουν μόνα τους μπορούν να προσκαλέσουν και τις δύο στενές επαφές τους στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, εάν το επιθυμούν.

Συνήθως, στα άτομα που ζουν μόνα τους επιτρέπεται να έχουν μια επαφή αγκαλιάς, με τους οποίους δεν χρειάζεται να σέβονται την απόσταση ή τα μέτρα υγιεινής και μια άλλη επαφή. Αυτές οι δύο επαφές συνήθως δεν επιτρέπονται στο σπίτι ταυτόχρονα, αλλά για τα Χριστούγεννα, γίνεται εξαίρεση.

«Ο εορτασμός των Χριστουγέννων με τρία άτομα είναι εντελώς διαφορετικός από δύο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο. «Δεν θέλουμε να γιορτάσει κανείς μόνος του.»

Επιπλέον, η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει κατά τη διάρκεια των διακοπών, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σπίτι πριν από τα μεσάνυχτα στη Φλάνδρα και πριν από τις 10:00 μ.μ. στην Περιφέρεια των Βρυξελλών και στη Βαλλωνία.

Για οικογένειες, τίποτα δεν αλλάζει. Μπορούν να προσκαλέσουν ένα επιπλέον άτομο – την αγκαλιά ή ένα από τα μέλη της.

Επιτρέπεται αυτός ο επιπλέον επισκέπτης για άτομα που ζουν μόνα τους για την Πρωτοχρονιά;

Όχι. Στις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου, οι γενικοί κανόνες ισχύουν για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που ζουν μόνα τους. Κανένα άτομο δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιον άλλο ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον Vandenbroucke, αυτή η απόφαση ελήφθη για τον περιορισμό των επαφών. «Ο μεγάλος κίνδυνος έγκειται στην αλλαγή ομάδων επαφών. Αυτό είναι που αρέσει στον ιό», είπε.

Θα υπάρξουν αστυνομικοί έλεγχοι;

Ναι, αλλά δεν θα χτυπήσουν συστηματικά κάθε πόρτα για να δουν πόσα άτομα είναι παρόντα, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Annelies Verlinden.

Ωστόσο, οι έλεγχοι σε πάρτι θα συνεχιστούν. «Έχουν ήδη ελεγχθεί ορισμένα από αυτά τα μέρη. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πολύς θόρυβος ή ότι υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων μαζί σε ένα μικρό δωμάτιο, η αστυνομία θα είναι σε θέση να παρέμβει », είπε .

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks