Βέλγιο: Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές θα πραγματοποιηθούν κανονικά φέτος αλλά με μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Καθώς η Ευρώπη παλεύει με μια ενεργειακή κρίση, αρκετές πόλεις του Βελγίου επανεξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Τα Χριστουγεννιάτικα μάρκετ είναι παντού στο Βέλγιο – Τα Χριστούγεννα στο Βέλγιο είναι μαγικά.

Το φεστιβάλ Winter Wonders στις Βρυξέλλες θα συνεχιστεί, αλλά ο δήμαρχος Philippe Close είπε στο RTL ότι η πόλη εξετάζει ορισμένα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που μπορούν να εφαρμοστούν, όπως να ανάβουν τα φώτα λίγο αργότερα στη μέρα και να τα σβήνουν λίγο νωρίτερα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου  – Oι SuperGreeks προετοιμάζουν εκδρομή για το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ και φέτος – πάμε παρέα.

The two sisters met at the Christmas market. Women are drinking coffee on the street and chatting. Knitted hats and scarfs. Warm gloves. Christmas holidays in a European city.

Για τις Βρυξέλλες είναι σημαντικό το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ γιατί απλά η πόλη παίρνει πνοή.

«Είναι χίλιες θέσεις εργασίας, δύο εκατομμύρια επισκέπτες», είπε ο Κλόουζ. «Γεμίζει τα ξενοδοχεία, τις καφετέριες και τα εστιατόριά μας».

Άλλες πόλεις στο Βέλγιο αναζητούν επίσης τρόπους για να μειώσουν την ενεργειακή επιβάρυνση καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος.

Η Λιέγη έχει πάρει ήδη μέτρα και αποφάσισαν να ανάβουν τα φώτα λιγότερες ώρες την ημέρα. Το La Louvière θα σβήνει τα χριστουγεννιάτικα φώτα του από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00. Το Charleroi αποφάσισε να διατηρήσει πλήρως τα εορταστικά φώτα του, χωρίς αλλαγές, λέγοντας ότι μετά από δύο χρόνια από την πανδημία, αυτή η γιορτή και η μαγεία χρειάζονται για τους κατοίκους. Θα διατηρηθεί και το χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης. Το Namur εξετάζει τις επιλογές που έχει.

Το Βέλγιο είναι παραδοσιακός Χριστουγεννιάτικος προορισμός – σε κάθε πόλη σχεδόν υπάρχει και ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό – μάρκετ.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks