Fr. Vandenbroucke: Σήμερα το Βέλγιο πρέπει να παρουσιάσει σαφές χρονοδιάγραμμα

velgio-metra-koronoios

Η σημερινή συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής πρέπει να καθορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα όλων των κλειστών τομέων του Βελγίου από τον Απρίλιο ή τον Μάιο, σύμφωνα με τον Paul Magnette, αρχηγό του σοσιαλιστικού κόμματος Francophone PS.

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση, δήλωσε ο Magnette, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Frank Vandenbroucke, αλλά απαιτείται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και για άλλους τομείς.

Σχετικά:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Οι Βρυξέλλες θα προτείνουν τον Μάρτιο ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Βέλγιο: Αυτοί οι τομείς ζητούν χαλάρωση από τη σημερινή συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής

«Χρειαζόμαστε ένα χρονοδιάγραμμα με σαφείς προοπτικές», είπε στο Sudpresse την Παρασκευή το πρωί. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τη σημερινή συνάντηση με κάτι αόριστο, ασαφές ή με μια απλή ανακοίνωση για μετέπειτα χαλάρωση των μέτρων».

Σύμφωνα με τον Magnette, οι τομείς της εστίασης και του πολιτισμού θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές του Πάσχα. «Νομίζω, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε, επισημαίνοντας ότι τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο – οι ηλικιωμένοι, το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, οι ομάδες υψηλού κινδύνου – θα εμβολιαστούν μέχρι τότε.

«Θα μπορούσαμε, πραγματικά, να ξεκινήσουμε τη χαλάρωση των μέτρων τότε», είπε. «Αυτοί οι τομείς χρειάζονται μια συγκεκριμένη ημερομηνία, επειδή χρειάζονται χρόνο για να προετοιμαστούν. Επιπλέον, χρειάζονται υποστήριξη για να γεφυρώσουν το χάσμα από αυτήν την περίοδο μέχρι τότε. “

Μετά την ανακοίνωση, ότι το εμβόλιο AstraZeneca μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και για άτομα άνω των 55 ετών, η στρατηγική εμβολιασμού θα επιταχυνθεί, ανοίγοντας την πόρτα σε ένα πιο σαφές χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τη Magnette.

Την περασμένη εβδομάδα, ο τομέας της εστίασης παρουσίασε το «Ασφαλές Σχέδιο», στο οποίο εγγυήθηκε ένα ασφαλές σταδιακό άνοιγμα για τα καφέ-μπαρ και τα εστιατόρια σε όλη τη χώρα από την 1η Απριλίου έως την 1η Ιουλίου.

Εντωμεταξύ, ο τομέας των εκδηλώσεων έχει, επίσης, ορίσει τη δική του ημερομηνία για να επαναλειτουργήσει, ξεκινώντας από τις 15 Απριλίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, ο Magnette είπε ότι η απαγόρευση του Βελγίου για μη απαραίτητα ταξίδια θα αντικατασταθεί σχεδόν σίγουρα από αυστηρά μέτρα, προσθέτοντας ότι «οι ευρωπαϊκοί κανόνες θα μας αναγκάσουν να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν το επιθυμώ καθόλου»

«Αυτά τα ταξίδια κάνουν τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα, όσον αφορά τον έλεγχο του ιού», πρόσθεσε. «Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης τα ταξίδια για τις τοπικές αρχές, γιατί δεν έχουν όλοι καλή πρόθεση».

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Βελγίου θα ξεκινήσει τη συζήτηση των πιθανών μέτρων χαλάρωσης από τις 2:00 μ.μ. και θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινωθούν οι τελευταίες αλλαγές. 

Η ομάδα των SuperGreeks θα μεταδώσει live τη συνέντευξη Τύπου εδώ

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks