Ολλανδία: Στο χαμηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους η τιμή της βενζίνης

βενζίνη-ολλανδία-αυτοκίνητα

Η Ολλανδία έχει από την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η τιμή της Βενζίνης είχε φτάσει μέχρι και 2.505 ευρώ το λίτρο τη φετινή χρονιά, αλλά πλέον έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα και αναμένουμε και επιπλέον μείωση.

Σύμφωνα με την καταναλωτική συλλογικότητα UnitedConsumers, η μέση εθνική προτεινόμενη τιμή λιανικής του λίτρου απλής βενζίνης ανέρχεται σήμερα στα 2.092 ευρώ, που είναι η χαμηλότερη τιμή για φέτος. Από τον περασμένο Δεκέμβριο η τιμή της βενζίνης δεν είχε πέσει κάτω από τα 2,10 ευρώ / λίτρο.

Τον Ιούνιο η τιμή της βενζίνης είχε φτάσει στα  2.505 ευρώ το λίτρο, όμως πλέον έχει πέσει κατακόρυφα.  Η πτώση οφείλεται κυρίως στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, η οποία προκαλείται από ανησυχίες για αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη αβεβαιότητα στην αγορά σχετικά με τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο ειδικός στα καύσιμα της UnitedConsumers, Paul van Selms. Αναμένει περαιτέρω πτώση των τιμών της βενζίνης τις επόμενες εβδομάδες.

Η τιμή της βενζίνης σε πολλές περιπτώσεις αποκλίνει από την εθνική προτεινόμενη τιμή λιανικής. Οι τιμές των καυσίμων είναι συχνά χαμηλότερες σε βενζινάδικα που δε βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού.

Η τιμή της βενζίνης μειώνεται και από τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που ισχύει από τον Απρίλιο. Στη συνέχεια, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη μειώθηκε κατά 17 λεπτά το λίτρο και στο πετρέλαιο κίνησης κατά 11 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Χάγης , η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα συνεχιστεί προς το παρόν.

Η τιμή του ντίζελ πέφτει λιγότερο γρήγορα από την τιμή της βενζίνης. Από τις αρχές Ιουνίου η τιμή της βενζίνης μειώθηκε κατά 40 λεπτά περίπου και του ντίζελ κατά 20 λεπτά.  Το Ντίζελ εξαρτάται εν πολλοίς από το ρωσικό ντίζελ και γι’αυτό αυτές οι ασταθείς διακυμάνσεις.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks