Το Rijksmuseum στην Ολλανδία διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση που έγινε ποτέ με έργα του Vermeer

μουσεία-ολλανδία-vermeer

Το Rijksmuseum, συνεργαζόμενο με το Mauritshuis, διοργανώνει μια μεγάλη έκθεση με έργα του Ολλανδού ζωγράφου Vermeer.

Να πούμε ότι έχουμε επισκεφτεί το Mauritshuis και έχουμε δει αυτούς τους πίνακες. Ο Φερμέιρ (Vermeer) είναι μοναδικός, είναι απίθανος και είμαστε βέβαιοι ότι όσοι αγαπάτε την τέχνη θα θαυμάσετε τα έργα αυτού του υπέροχου καλλιτέχνη σε ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ολλανδίας και του κόσμου.

Από τις 10 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2023, θα μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση που γίνεται με έργα του Vermeer. Τα ίδια έργα μπορείτε να τα δείτε στο Mauritshuis στη Χάγη. Καταπληκτικό μουσείο και το Mauritshuis.

Να σημειώσουμε ότι ήδη υπάρχουν κάποια έργα του Φερμέιρ στο Rijksmuseum.

Και τα δύο μουσεία που έχουν αναλάβει τη συνδιοργάνωση αυτού του πονήματος, θα ερευνήσουν τις καλλιτεχνικές επιλογές του Γιοχάνες Βερμέερ, τις συνθέσεις του, καθώς και τη δημιουργική διαδικασία που υιοθετούσε για την παραγωγή των έργων του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Taco Dibbits, ο Γενικός Διευθυντής του Rijksmuseum: «Ο Φερμέιρ είναι ένας από τους πιο διάσημους ζωγράφους στην Ολλανδία, μαζί με τους Ρέμπραντ, Φαν Χόχ και Μοντριάν. Δε θα θεωρούσαμε ότι είναι πιθανό τόσα πολλά μουσεία να θέλουν να δανείσουν τα αριστουργήματά τους. Τους είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες. Με αυτήν την έκθεση μπορούμε να συστήσουμε μια νέα γενιά στη ζωγραφική του Φερμέιρ στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα από τις πιο πρόσφατες έρευνες».

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους της τέχνης μια επίσκεψη στο Rijksmuseum- το Rijksmuseum είναι ένα μουσείο που έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές γιατί είναι καταπληκτικό με σημαντικά εκθέματα από σπουδαίους ζωγράφους, αλλά και σημαντικές εκθέσεις. Οι πίνακες του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vermeer σε συνδυασμό με την άριστη οργάνωση που θα έχει σίγουρα το εθνικό μουσείο τέχνης στο Άμστερνταμ, είναι συνέργειες που δε πρέπει να χάνονται.

Εισιτήρια για την έκθεση μπορείς να πάρεις από εδώ. Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει !

Πηγές: Rijksmuseum, culturenow

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks