Πρόταση για Βερολίνο: Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ / καρναβάλι

φεστιβάλ-βερολίνο-καρναβάλι

Στο πολυπολιτισμικό Βερολίνο από 26-29 Μαΐου είναι το γεγονός που μας μαγεύει κάθε χρόνο. Με τις παρελάσεις, με την καλή παρέα, με τα σωστά μηνύματα και άλλα πολλά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Για τέσσερις μέρες γεμάτες διασκέδαση, το Καρναβάλι των Πολιτισμών λαμβάνει χώρα στην Blücherplatz, στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου. 

Τα έχουμε ξανά πει και γράψει για το Βερολίνο στη Γερμανία. Είναι η πόλη που δείχνει το δρόμο πώς μπορούν να ζήσουν μαζί στην ίδια πόλη αρμονικά τόσοι διαφορετικοί λαοί. Όχι, απλά να ζούμε μαζί και να συνυπάρχουμε, αλλά να είμαστε ένα. Και αυτό είναι απλό και υπέροχο.

Το Καρναβάλι των Πολιτισμών είναι ένα πολυπολιτισμικό φεστιβάλ που διεξάγεται στο Βερολίνο κατά τον τελευταίο εβδομαδιαίο κύκλο του Μαΐου. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παρελάσεις, συναυλίες, φαγητό, ποτό και τέχνη από διαφορετικές πολιτιστικές ομάδες και κοινότητες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία πολυπολιτισμικής ανταλλαγής και να διασκεδάσουν με τους ρυθμούς και τις γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Ένα καρναβάλι που επισκέπτονται κάθε χρόνο 2 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο!

Πότε είναι το καρναβάλι;

Το καρναβάλι των πολιτισμών διαρκεί τέσσερις ημέρες με την Κυριακή της Πεντηκοστής να είναι η ημέρα που γίνονται οι περισσότερες γιορτές.

Φέτος το καρναβάλι έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2023.

Στην παρέλαση συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι.

Τι είναι ακριβώς αυτό το καρναβάλι;

Το Καρναβάλι των Πολιτισμών ή Karneval der Kulturen είναι μια καρναβαλική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο της Γερμανίας. Το Βερολίνο είναι μια διεθνής πόλη που φιλοξενεί περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 

Το Καρναβάλι των Πολιτισμών είναι μια πολυπολιτισμική γιορτή που αποτίει φόρο τιμής στον εθνοτικά διαφορετικό πληθυσμό του ΒερολίνουΤο Καρναβάλι των Πολιτισμών έχει να κάνει με τον εορτασμό μιας ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ όλων των διαφορετικών πολιτισμών που αποκαλούν το Βερολίνο πατρίδα.

Ποια είναι η ιστορία του Καρναβαλιού των Πολιτισμών;

Η προέλευση των εορτασμών του Καρναβαλιού των Πολιτισμών ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996 ως απάντηση στις ξενοφοβικές φυλετικές ταραχές που είχαν συμβεί στην περιοχή. Κάθε χρόνο συνέχισε να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και τελικά μεταμορφώθηκε σε μια τετραήμερη γιορτή στο δρόμο με κορύφωση το καρναβάλι.

Όταν το Καρναβάλι των Πολιτισμών ξεκίνησε το 1996, είχε εντυπωσιακή συμμετοχή 50.000 ατόμων, αλλά σήμερα έχει αυξηθεί εκθετικά σε μέγεθος με σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται στο Βερολίνο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς του καρναβαλιού.

Το Καρναβάλι Πολιτισμών στοχεύει να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να μάθουμε και να εκτιμήσουμε ο ένας τις διαφορετικές αξίες, κουλτούρες και πεποιθήσεις του άλλου. Πρόκειται για την κατάργηση των φραγμών μεταξύ διαφορετικών περιοχών, εθνικοτήτων, θρησκειών και πολιτισμών.

Το Καρναβάλι των Πολιτισμών μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε ο ένας τους πολιτισμούς του άλλου μέσω των διαφορετικών επιδείξεων κοστουμιών , χορού, μουσικής, τεχνών και χειροτεχνιών που εμφανίζονται στη γιορτή.

Ένα από τα πιο δυνατά φεστιβάλ / events της πόλης, ένα φεστιβάλ που εκφράζει απόλυτα τη δομή της πόλης.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!