Γερμανία: Δεκάδες αντικείμενα τέχνης καταστράφηκαν στο Μουσείο Island στο Βερολίνο

Γερμανία-Βερολίνο-Μουσείο-Βανδαλισμοί

Αρκετές δεκάδες έργα τέχνης και αντίκες στο Μουσείο του Βερολίνου Island στη Γερμανία υπέστησαν ζημιές στις αρχές Οκτωβρίου σε μια περίεργη επίθεση, δήλωσε η τοπική αστυνομία σήμερα το πρωί.

Ένα λιπαρό υγρό ψεκάστηκε σε περίπου εβδομήντα αρχαία αντικείμενα, όπως αιγυπτιακές σαρκοφάγοι, πέτρινα γλυπτά και πίνακες του 19ου αιώνα.

Τα βανδαλισμένα αντικείμενα εκτέθηκαν σε διάφορα δωμάτια του πολιτιστικού συγκροτήματος, το οποίο στεγάζει μια από τις πλουσιότερες συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο. 

Αυτή ήταν «μία από τις σημαντικότερες πράξεις βανδαλισμού της τέχνης και των αρχαιοτήτων στη μεταπολεμική Γερμανία», υπογραμμίζει με το γερμανικό περιοδικό Die Zeit.

Την ημέρα της γερμανικής επανένωσης

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου, την επέτειο της γερμανικής επανένωσης ήμερα η οποία στη Γερμανία είναι αργία.

Μια έρευνα θα καθορίσει εάν επιλέχθηκε σκόπιμα αυτή η ημερομηνία

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, οι επισκέπτες που επισκέφθηκαν το πολιτιστικό συγκρότημα εκείνη την ημέρα καλούνται να κοινοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία στην αστυνομία.

Το Μουσείο Island βρίσκεται στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks