Είναι αυγό; Είναι βατράχι; Είναι το Vogelobservatorium!

Αυτό το πελώριο αυγό (που εμένα μου θυμίζει βατράχι, αλλά ο καθένας ό,τι βλέπει) είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια που θα συναντήσετε στην Ολλανδία αλλά και οπουδήποτε αλλού!

Καθισμένο αναπαυτικά και περιμένοντας μια γιγαντιαία κότα να το κλωσήσει, το παρατηρητήριο βρίσκεται στην περιοχή Scheelhoek του εθνικού πάρκου NLDelta. Ακολουθώντας την παράδοση των υπέρχων πάρκων της Ολλανδίας, το κτίριο, που ακούει στο όνομα Bird-Ei, ανήκει στις οργανώσεις Natuurmonumenten en Vogel Bescherming Nederland (όποιος δε μιλάει ολλανδικά, ας το πεις τρεις φορές γρήγορα).

Το κτίριο χρησιμοποιείται σαν παρατηρητήριο των σπάνιων πουλιών της περιοχής αλλά και σαν κέντρο πληροφοριών της χλωρίδας και της πανίδας του δέλτα. Η χερσόνησος που το φιλοξενεί εισχωρεί βαθιά στο Haringvliet, σημείο όπου συναντιέται το δέλτα του Ρήνου με τη Βόρεια θάλασσα.

Η περιοχή Scheelhoek του πάρκου είναι καταφύγιο πουλιών, ενώ το παρατηρητήριο άνοιξε τις πόρτες το το 2019. Μπορεί κανείς να το επισκεφτεί πολύ εύκολα από την πόλη του Stellendam.

Είναι και μια πρόταση για ταξίδι και μονοήμερη εκδρομή, ε;

Περισσότερα άρθρα για τη φύση στην Ολλανδία διαβάζουμε εδώ!

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks