Κορονοϊός: Update για Βρυξέλλες – 26.08.20

βρυξέλλες-βέλγιο

Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στις Βρυξέλλες, καθώς μειώνονται τα κρούσματα στην υπόλοιπη επικράτεια του Βελγίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano την Τετάρτη.

Τα κρούσματα των Βρυξελλών και της υπόλοιπης επικράτειας

Kατά την περίοδο 16-22 Αυγούστου, ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών αυξήθηκε κατά 73 περισσότερα και έφτασε σε μια εβδομάδα τα 896 κρούσματα. Αυτό είναι μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

Την ίδια περίοδο τα κρούσματα στο υπόλοιπο της χώρας μειώνονται. Κατά μέσο όρο υπήρχαν 490.3 κρούσματα από 16 έως 22 Αυγούστου. Μείωση 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία των Βρυξελλών και θάνατοι

Κατά την περίοδο των τελευταίων 9 ημερών στις Βρυξέλλες είχαμε 13 θανάτους και 69 νέους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία. 28 πολίτες των Βρυξελλών βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μία εβδομάδα αφότου οι περιφερειακοί αξιωματούχοι καθιστούσαν υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους στην πρωτεύουσα, 13 δήμοι παραμένουν πάνω από το όριο συναγερμού των 50 νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων ανά 100,00 κατοίκους.

Με 51 νέες εβδομαδιαία cases / 100.000 κατοίκους, η Ixelles είναι ο τελευταίος δήμος που ξεπέρασε το όριο των 50 cases.

Οι άλλοι δήμοι που παραμένουν πάνω από το όριο είναι: Saint-Josse (113), Berchem-Saint-Agathe (107), Molenbeek (106), City of Brussels (97), Schaerbeek (94), Forest (91), Anderlecht και Saint-Gilles (80), Jette (78) και Koekelberg (68).

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks