Βρυξέλλες: Νέα όρια ταχύτητας από την 1η Ιανουαρίου

βρυξέλλες-αυτοκίνητο-όριο-ταχύτητα

Περίπου το 85% των δρόμων στις Βρυξέλλες θα έχει όριο ταχύτητας 30 χλμ / ώρα από την 1η Ιανουαρίου, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι ακριβείς λεπτομέρειες της νέας ζώνης χαμηλής ταχύτητας.

Η Brussels Mobility δημοσίευσε τον τελικό της χάρτη εδώ (PDF). Στους δρόμους με μπλε χρώμα θα μπορείς να πας με 30 χλμ / ώρα ή λιγότερο, εάν υπάρχει ήδη ένα χαμηλότερο όριο.

Στο κίτρινους δρόμους θα μπορούμε να πάμε με 50 χλμ / ώρα. Αυτά περιλαμβάνουν τον εσωτερικό δακτύλιο των Βρυξελλών, τη σήραγγα Leopold II, τη Rue de la Loi, τη Rue Belliard και τη λεωφόρο de la Couronne.

Ελάχιστοι δρόμοι της πόλης, με το καφέ χρώμα, θα επιτρέψει σε αυτά τα σημεία τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπεριλαμβανομένου του E411 μεταξύ των φλαμανδικών συνόρων και του Δέλτα, το E40 από την Cora Woluwe έως το Schuman.

Τα επιβεβαιωμένα όρια ταχύτητας για κάθε δρόμο είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των Βρυξελλών , δήμων, τοπικών αστυνομικών ζωνών και του Stib.

“Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: περισσότερη οδική ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα αέρα, λιγότερος θόρυβος”, δήλωσε ο υπουργός των Βρυξελλών Elke Van den Brandt.

“Η έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο της δημόσιας έρευνας μας έδειξε ότι το 74% των κατοίκων των Βρυξελλών ήθελε γειτονιές με λιγότερα αυτοκίνητα, με ταχύτητα που ταιριάζει καλύτερα στο περιβάλλον.”

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks