Ολλανδία: Τέσσερα βυθισμένα χωριά βρέθηκαν στο Noordoostpolder

Ολλανδία-Noordoostpolder-Χωριά

Ο ναυτικός αρχαιολόγος Yftinus van Popta του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία ανακάλυψε τέσσερα βυθισμένα χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της περιοχής Zuiderzee. Η έρευνά του δείχνει, ότι οι πρώτοι κάτοικοι ζούσαν στην περιοχή τον 10ο και 11ο αιώνα, όταν άρχισαν να προετοιμάζουν τη γη για γεωργία. Ο Van Popta θα πάρει το διδακτορικό του για αυτήν την έρευνα την Πέμπτη.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρήθηκε ότι ο Urk και ο Schokland ήταν οι μόνοι δύο οικισμοί στο Noordsoostpolder στα τέλη του Μεσαίωνα. Τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής αποδίδονται συχνά σε αντικείμενα που πέφτουν από πλοία. Αλλά ο Van Popta δεν το πίστεψε. “Αυτά τα πράγματα κατέληξαν εκεί μεταξύ 1100 και 1300 μ.Χ. Τα παλαιότερα πλοία ήταν εκεί μεταξύ 1250 και 1300 μ.Χ.”, είπε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Van Popta έκανε μια ανακατασκευή αυτού που πίστευε ότι ήταν η περιοχή στο παρελθόν συνδυάζοντας αρχαιολογικά ευρήματα, προφίλ εδάφους, ιστορικούς χάρτες, χάρτες ανύψωσης και δορυφορικές εικόνες σε ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή. Έμαθε ότι το αρχαιολογικό υλικό στα μέρη όπου υποψιάστηκε ότι ήταν χωριά αποτελούνταν κυρίως από οστά, τούβλα και κεραμικά. “Τα τούβλα είναι από τα ερείπια των σπιτιών, τα οστά προέρχονται από το κρέας που έτρωγαν και τα κεραμικά, σκεύη με τα οποία μαγείρευαν”, είπε.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έκανε έρευνα σε έναν από τους ιστότοπους, που τον οδήγησε στην ανακάλυψη τεσσάρων βυθισμένων χωριών και συγκεκριμένα των Marcnesse, Nagele, Fenehuysen I και Fenehuysen II.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks