Βέλγιο: Αυτοί οι τομείς ζητούν χαλάρωση από τη σημερινή συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής

Βέλγιο

Παρ’ όλο που οι νέες μολύνσεις στο Βέλγιο έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται, αρκετοί τομείς ζήτησαν χαλάρωση από τη σημερινή συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή θα συναντηθεί από τις 2:00 μ.μ. σήμερα, για να συζητήσει πιθανές αλλαγές στα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να ανακοινώσει τις αποφάσεις της στη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει, όπως επιβεβαίωσε το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού, Alex De Croo στους Brussels Times.

Η εστίαση θέλει να ανοίξει την 1η Απριλίου

Με το “Safe Spring Plan“, τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα θέλουν να ανοίξουν ξανά βήμα-βήμα, μεταξύ 1ης Απριλίου και 1ης Ιουλίου, έχοντας κατά νου τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι, μέρος της λύσης, για να κάνουμε τους ανθρώπους να επιμείνουν στην ελευθερία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Matthias De Caluwe, Διευθύνων Σύμβουλος της Horeca Vlaanderen. «Ορισμένα στοχευμένα μέτρα μπορούν να το καταφέρουν αυτό».

Τόνισε, ότι η επανέναρξη της λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων θα είχε θετικές συνέπειες για ομάδες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών που θα μπορούσαν να βρουν ξανά μια part-time εργασία, καθώς και μια μεγάλη ψυχική ώθηση για πολλούς ανθρώπους.

Ο ταξιδιωτικός τομέας ζητάει σαφήνεια και ευελιξία

Ο ταξιδιωτικός τομέας του Βελγίου απαιτεί σαφήνεια σχετικά με το, εάν η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών θα εξακολουθήσει να ισχύει κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, καθώς και ορισμένες προοπτικές για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτή την εβδομάδα, η Brussels Airlines ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται για το καλοκαίρι με το άνοιγμα πολλών δημοφιλών προορισμών για διακοπές, αλλά το ταξιδιωτικό πρακτορείο TUI έχει ακυρώσει όλα τα μη-ευρωπαϊκά ταξίδια τον Απρίλιο.

Είναι πιθανό, ο ταξιδιωτικός τομέας να λάβει κάποια καλά νέα σήμερα το απόγευμα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει το Βέλγιο να προχωρήσει σε άρση απαγόρευσης για τα μη απαραίτητα ταξίδια νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία της 1ης Απριλίου, ή τουλάχιστον να μην παρατείνει ξανά αυτό το μέτρο.

Ο χώρος των εκδηλώσεων ζητάει ένα σχέδιο προς τη χαλάρωση

Το “Sound of Silence“, ένας οργανισμός που εκπροσωπεί τον τομέα του πολιτισμού και των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και το “Crisis Cell” που εκπροσωπεί επίσης τον πολιτισμό υποστήριξαν τη δημιουργία ενός σχεδιασμού, ο οποίος θα επιτρέψει «ελεγχόμενες και οργανωμένες εκδηλώσεις».

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ ζήτησαν, επίσης, περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το εάν θα πραγματοποιηθούν ή όχι και με υπό ποιες συνθήκες. Ο προγραμματισμός ενός μουσικού φεστιβάλ διαρκεί μήνες, ενώ ακόμη και οι μεσαίου μεγέθους οργανισμοί θα πρέπει να έχουν ήδη προετοιμαστεί για αυτό, σύμφωνα με τον κλάδο.

Η διοργάνωση φεστιβάλ όπως το 2019, ωστόσο, με δεκάδες χιλιάδες άτομα να παρευρίσκονται από ολόκληρο τον κόσμο, είναι κάτι «αδύνατο» σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τον Van Ranst.

Και οι πολιτικοί θέλουν χαλάρωση

Παρ’ όλο που ο De Croo και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Frank Vandenbroucke, τόνισαν ότι η επανέναρξη των κομμωτηρίων δεν θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ολόκληρης, συνολικής χαλάρωσης των μέτρων, αρκετοί πολιτικοί πρότειναν ορισμένα, νέα μέτρα.

– Υπαίθρια “κοινωνική φούσκα” οκτώ ατόμων;
Μια πρόταση πολλών “Πράσινων” βουλευτών για επέκταση των “κοινωνικών φυσαλίδων” από τέσσερα έως οκτώ άτομα για υπαίθριες δραστηριότητες δεν απορρίφθηκε αμέσως από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με τον Marc Van Ranst, είναι μια μικρή αλλαγή που «μπορεί να σημαίνει “κάτι” για πολλούς ανθρώπους» και ο Steven Van Gucht το χαρακτήρισε επίσης «σχετικά μικρό σε κίνδυνο».

– Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας;
Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης του φλαμανδικού φιλελεύθερου κόμματος Open VLD, Egbert Lachaert, ρώτησε ανοιχτά εάν το Βέλγιο εξακολουθεί να χρειάζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λέγοντας ότι οι πολιτικοί και οι ειδικοί έπρεπε να ρωτήσουν εάν το μέτρο της απαγόρευσης είναι ακόμα «αποτελεσματικό, απαραίτητο, αναλογικό και προσωρινό».

Την Τετάρτη, τα διάφορα πολιτικά κόμματα της νεολαίας στη Φλάνδρα ζήτησαν από κοινού την κατάργηση του μέτρου, λέγοντας ότι ήταν «ένα μέτρο, αλλά υπερβολικά πολλά». Ωστόσο, ο Van Ranst δήλωσε την Πέμπτη, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας «παραμένει πολύ χρήσιμη», μετά από πολλά ανεξέλεγκτα πάρτι και μεγάλες συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις αυτή την εβδομάδα.

Παρ ‘όλες τις εκκλήσεις για χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, η τελευταία έκθεση των ειδικών της GEMS που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, την οποία εξέτασε ο De Morgen , δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση πριν από το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι καμία χαλάρωση δεν θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τους πολιτικούς στη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και όχι από τους ειδικούς.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks