Χαλκιδική: Κάτω κι από το χειρότερο σενάριο ο τουρισμός – Πτώση 80%

χαλκιδική-τουρισμός

Ακόμα και στα… σκουπίδια αποτυπώνεται η πτώση του τουρισμού, που κινείται σε επίπεδα χειρότερα ακόμα και από τα δυσμενέστερα σενάρια που έκαναν λίγο καιρό πριν, επιχειρηματίες και τοπικοί άρχοντες στη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Κασσάνδρας στο φημισμένο “πρώτο πόδι” της Χαλκιδικής, όπου η μείωση αγγίζει το 80%.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» οι παραλίες δεν γεμίζουν ούτε τα Σαββατοκύριακα.

«Ενδεικτικό της κατάστασης ότι πέρσι τέτοια εποχή, σε μια ημέρα, μαζεύαμε 300 τόνους σκουπιδιών, ενώ σήμερα φτάνουν τους 80 τόνους» επισήμανε. «Έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής πιο κάτω και από το πιο άσχημο σενάριο, που είχαμε στο μυαλό μας, δηλαδή να είμαστε στο μείον 65% με 70%. Τώρα η πτώση είναι γύρω στο 80%. Κάποια τουριστικά καταλύματα άνοιξαν και έκλεισαν. Οι παραλίες δεν γεμίζουν ούτε τα Σαββατοκύριακα.»

Παρ` όλα αυτά, η κ. Χαλκιά δηλώνει αισιόδοξη για την επόμενη χρονιά: «Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Από τις πληροφορίες που έχω σε όλα τα επίπεδα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Να είμαστε γεροί. Είναι ένας κακός χρόνος, θα φύγει. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο…»

Πηγή!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks