Χριστούγεννα στη Γερμανία – Τα καλύτερα Χριστουγεννιάτικα χωριά

χριστουγεννιάτικα-χωριά-γερμανία

Χριστούγεννα και Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία

Updated: 12/10/22

Αυτό το χειμώνα, ανακαλύψτε τις  πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία.  Από άκρη σε άκρη στη Γερμανία υπάρχουν Χριστουγεννιάτικες αγορές και όλη η χώρα γιορτάζει. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές φημίζονται παγκοσμίως για τη διακόσμηση τους, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με υπέροχες εκδηλώσεις.

Σε αυτά τα μάρκετ θα φάμε και θα πιούμε, θα παρακολουθήσουμε όμορφα γεγονότα. Είναι κατάλληλα για οικογένειες και παιδιά, για παρέες, για ζευγάρια, για όλο τον κόσμο. Θα αγοράσουμε δώρα, θα γελάσουμε και θα χαμογελάσουμε, θα ξεφαντώσουμε Χριστουγεννιάτικη.

Η Γερμανία είναι ένας υπέροχος Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Η Γερμανία έχει για εκατονταετίες τώρα Χριστουγεννιάτικες αγορές – σχεδόν από πάντα γιορτάζουν με αυτό τον υπέροχο τρόπο οι Γερμανοί τα Χριστούγεννα τους.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τους TOP3 χριστουγεννιάτικους προορισμούς στη Γερμανία και έπειτα θα σας δώσουμε πληροφορίες για τις ημερομηνίες που ξεκινούν και τελειώνουν τα υπόλοιπα χριστουγεννιάτικα χωριά της Γερμανίας!

Τρίερ

Από 18 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2022

Φέτος στα 40 χρόνια της, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Τρίερ θα είναι και πάλι μία από τις ομορφότερες σε όλη τη Γερμανία. Στη μεσαιωνική κεντρική αγορά και μπροστά στο επιβλητικό σκηνικό του καθεδρικού ναού της Τρίερ, τα 95 όμορφα διακοσμημένα περίπτερα προσφέρουν ένα κατάλληλο πλαίσιο για αυτό το υπέροχο γεγονός.

Κουκλοθέατρα, μουσικές, εκδηλώσεις παντού σχηματίζουν ένα υπέροχο κλίμα.

 Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Τρίερ συχνά περιγράφεται από τους διοργανωτές ταξιδιών ως « μια ρομαντική, υπέροχη ατμόσφαιρα ». 

Λειψία

Από 22 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λειψίας  χρονολογείται από το 1458! Οι έξι περιοχές της συνδυάζονται με το συναρπαστικό ιστορικό τοπίο του κέντρου της πόλης της Λειψίας. Με περισσότερους από 250 αστραφτερούς πάγκους ενσωματωμένους αρμονικά στο ιστορικό κέντρο, η χριστουγεννιάτικη αγορά της Λειψίας δεν είναι μόνο μία από τις παλαιότερες αλλά και μία από τις  μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία . Στους επισκέπτες προσφέρεται μια πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων: αφεθείτε στις πολλές γαστρονομικές απολαύσεις ή εξερευνήστε την παραδοσιακή μεσαιωνική αγορά της πόλης.

Παραδοσιακά, η κύρια περιοχή της χριστουγεννιάτικης αγοράς είναι η Marktplatz (πλατεία της αγοράς), όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πολλές οι εκδηλώσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στην ίδια πλατεία.

Μπράουνσβαϊγκ

Από 23 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2022

Κάθε χρόνο, οι πλατείες γύρω από τον καθεδρικό ναό St. Blasii μετατρέπονται σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά με κομψούς φωτισμούς και μια απολαυστική ατμόσφαιρα. 150 πάγκοι που είναι διακοσμημένοι με αγάπη σε ένα εντυπωσιακό ιστορικό σκηνικό. Προσφέρουν μια ευρεία γκάμα δώρων, όπως ξύλινα παιχνίδια, δημιουργίες κοσμημάτων, χειροποίητα δώρα δερμάτινα είδη με επένδυση από γούνα, και φωτισμένα χριστουγεννιάτικα αστέρια. Οι γαστρονομικές λιχουδιές από την περιοχή είναι ουαου!

Με την παράδοση 500 ετών, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Μπράουνσβαϊγκ είναι από τις πιο ελκυστικές και ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη Γερμανία. Κάθε χρόνο, προσελκύει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

+ BONUS – Hidden Gem: Το πιο όμορφο και ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Γερμανία

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε ημερομηνίες και από άλλα διάσημα Χριστουγεννιάτικα μάρκετς στη Γερμανία

Άαχεν

Από 19 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Μπάντεν-Μπάντεν στο αγαπημένο μας Black Forest

Από 25 Νοεμβρίου 2021 έως 6 Ιανουαρίου 2023

Βερολίνο

Από 22 Νοεμβρίου 2021 έως 6 Ιανουαρίου 2023

Κολωνία

Από 17 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Δρέσδη

Από 23 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022

Ντίσελντορφ

Από 17 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022

Πολλά και διαφορετικά τα Χριστουγεννιάτικα χωριά και στο Ντίσελντορφ, αλλά όλα ξεκινούν και τελειώνουν την ίδια ημερομηνία.

Νυρεμβέργη

Από 25 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022

Στουτγάρδη

Από 23 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Ανόβερο

Από 23 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2022

Αμβούργο

Πολλά και διαφορετικά τα Χριστουγεννιάτικα χωριά στο Αμβούργο

Hamburger Weihnachtsmarkt

Από 23 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2022

Weihnachtlicher Gänsemarkt

Από 21 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2022

Fleetweihnachtsmarkt

Από 21 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022

Weihnachtsmarkt Osterstraße

17 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022

Μόναχο

Πολλά και διαφορετικά τα Χριστουγεννιάτικα μάρκετς στο Μόναχο. *Για κάποια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνίες- θα ενημερώσουμε σχετικά όταν γνωρίζουμε περισσότερα.

Münchner Christkindlmarkt
Από 21 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2022
Schwabinger Weihnachtsmarkt
Από 25 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου 2022

Φρανκφούρτη

Από 21 Νοεμβρίου έως 22 Δεκεμβρίου 2022

Για Χριστούγεννα στο Βέλγιο και τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές, βλέπε εδώ!

Φυσικά, στη Γερμανία υπάρχουν πολλά περισσότερα Χριστουγεννιάτικα χωριά σε μικρές και μεγαλύτερες πόλεις. Μπορείς να νιώσεις παντού τα Χριστούγεννα στη Γερμανία !

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks