TOP5: Χριστούγεννα στην Ολλανδία – Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές

Μια από τις πιο όμορφες περιόδους της χρονιάς είναι στο τέλος της και αφορά τα αγαπημένα μας Χριστούγεννα. Χρώματα και φώτα παντού στις αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία.

Τα Χριστούγεννα στην Κεντρική Ευρώπη είναι απίστευτα. Έχουν παράδοση πολλών ετών, είναι άψογα δομημένα και οργανωμένα και μας περιμένουν κάθε χρόνο με τα Χριστουγεννιάτικα μας να περάσουμε πανέμορφα. Η Ολλανδία έχει και αυτή καταπληκτικές Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Θα περίμενε κανείς ότι το δημοφιλές Άμστερνταμ θα έχει το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο μάρκετ, αλλά αυτό δε συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Η πόλη του Άμστερνταμ είναι και αυτή με τα γιορτινά της, όπως το Ρότερνταμ και η Ουτρέχτη για παράδειγμα, αλλά άλλες πόλεις πιο μικρές έχουν το αληθινό Χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το TOP5 για τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία

NO1 : Χριστούγεννα υπογείως … Στο μαγικό Valkenburg

Το Valkenburg είναι η Νο 1 χριστουγεννιάτικη πόλη στην Ολλανδία. Είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο γιατί όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές του είναι υπόγειες! Nαι, υπόγειες. Μάλιστα, αύριο θα έχουμε σχετικό άρθρο γι’ αυτό το υπέροχο μέρος και τις σπηλιές της περιοχής.

Ακόμα και 0 βαθμούς να έχει έξω, στις σπηλιές του Valkenburg και σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο μάρκετ θα έχει 10 βαθμούς!

 Αυτή η αγορά λαμβάνει χώρα από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου. Δηλαδή, η μαγεία ξεκινάει από σήμερα και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το καταπληκτικό MENTA για να σας φιλέψει ένα υπέροχο ελληνικό καφεδάκι ή έναν από τους υπέροχους ελληνικούς μεζέδες τους.

Για εμάς είναι το κορυφαίο μάρκετ γιατί κρατάει πολύ, έχει τα πάντα και είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο μάρκετ της Ευρώπης. Μη παραλείψεις να μας κάνεις ταγκ στα στόρις σου ! Θα χαρούμε να τα κοινοποιήσουμε.

Το Valkenburg αξίζει όλη τη χρονιά μια επίσκεψη και πολλές φορές μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στο κοντινό Μάαστριχτ που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!

Μάλιστα αυτές οι πόλεις βρίσκονται δίπλα στα σύνορα και τη Γερμανία και το Βέλγιο, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα και για τους κατοίκους αυτών των χωρών.

Τα κρυφά διαμαντάκια στην Ολλανδία είναι πολλά και εμείς είμαστε εδώ για να σου τα μαθαίνουμε …

NO2 : Χριστούγεννα στο παραμυθένιο Μάαστριχτ

Είναι μια πανέμορφη πόλη της Ολλανδίας που τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα πιο όμορφη.

Το Μάαστριχτ είναι ένα πραγματικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Μπορείτε να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πλατείες και δρόμους σε όλο το Μάαστριχτ από την 1η Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου. 

Όλη η πόλη μια Χριστουγεννιάτικη αγορά! Κυριολεκτικά…

Αυτό που γίνεται τα Χριστούγεννα στο Μάαστριχτ, συμβαίνει σε λίγα μέρη της Ευρώπης.

Βάλε τα πατίνια και πάμε για πατινάζ στον πάγο;

NO3: Το πλωτό Χριστουγεννιάτικο Μάρκετ του Λέιντεν

Μπορεί να μην έχει το μέγεθος των άλλων Χριστουγεννιάτικων αγορών στην Ολλανδία, αλλά σίγουρα είναι ιδιαίτερο, μιας και στήνεται πάνω στο κανάλι της πόλης. Επίσης, το Λέιντεν είναι τόσο μα τόσο όμορφο που και χωρίς το μάρκετ έχει τη ζεστασιά που αναζητάς για τα Χριστούγεννα. Τα κανάλια της πόλης, η υπέροχη παλιά πόλη. Μαγεία.

Πανέμορφη Χριστουγεννιάτικη αγορά με το καθιερωμένο πατινάζ να είναι στημένο,ζεστο κρασάκι θα βρεις επίσης, όπως και μασαζάκι, υπέροχες γεύσεις.

Δεν παραλείπουμε να πιούμε καφέ και να απολαύσουμε τρομερές γεύσεις στα 2 “SuperGreek ” μαγαζιά της περιοχής :

Rithymna: Στο Λέιντεν βρίσκουμε ένα delicatessen με ελληνικά προιόντα , παγωμένο freddo και frappe, κρητικές πίττες για πρωινό. Ενδιαφέρον ε;

P__D deli pies & coffee Co. : Ένας πολύ όμορφος χώρος στο κέντρο του Leiden, με χειροποίητες πίτες και παγωμένο freddάκι. Θα βρείτε επίσης ελληνικά προϊόντα στην εν λόγω επιχείρηση.

NO4 : Χριστούγεννα στην μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ολλανδίας θα βρείτε μια από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ολλανδία. Αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά λοιπόν σίγουρα δεν μπορεί να λείπει από αυτό το top5.

Στην πλατεία και το botermarkt, δεν παραλείπουμε να δοκιμάσουμε ζεστό κρασάκι, μια ολλανδική ζεστή σουπίτσα !

Χαμογελάμε,τραγουδάμε και ζούμε τα Χριστούγεννα στο πανέμορφο Χάαρλεμ.

Για όσους δεν γνωρίζουμε το Χάαρλεμ είναι σε απόσταση αναπνοής από το Άμστερνταμ. Για την ακρίβεια είναι μόλις 20 λεπτά μακριά με το τρένο.

NO5: Χριστούγεννα στο ιστορικό Ντόρντρεχτ

Μια από τις αγαπημένες πόλεις των SuperGreeks είναι το Ντοντρεχτ για πολλούς λόγους.

Η πόλη του Ντόρντρεχτ είναι πανέμορφη, είναι ιστορική και γραφική, έχει αρκετό νερό και τα Χριστούγεννα γίνεται και αυτή ακόμα πιο παραμυθένια πόλη!

Με πάνω από 200 πάγκους, φαγητό και μουσική, η χριστουγεννιάτικη αγορά του Ντόρντρεχτ είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ολλανδία. Απολαύστε την ατμόσφαιρα της χριστουγεννιάτικης αγοράς και αφήστε τη ψυχή σας να γαληνέυει υπό τα χρώματα και τους ήχους της πόλης. Τραγουδήστε τα κάλαντα με την χορωδία της πόλης, αγοράστε δώρα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτήν την αγορά από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου. Είναι από τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα event της χώρας.

Όσοι δεν έχετε πάει στην πόλη είναι από τα “must” – είναι από τις πόλεις που δεν έχουμε κάνει κάποιο αφιέρωμα και σίγουρα θα ετοιμάσουμε κάτι για το επόμενο διάστημα.

Τα Χριστούγεννα στην Ολλανδία είναι υπέροχα! Έχει δεκάδες μέρη και σχεδόν σε κάθε πόλη Χριστουγεννιάτικο κλίμα, φώτα και χρώματα.

Άλλα δημοφιλή μάρκετ είναι στο Heemskerk, την Χάγη και ακόμα και το Άμστερνταμ έχει παλμό και κλίμα Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο Βέλγιο : Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές

Χριστούγεννα στη Γερμανία – Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks