[Βέλγιο-Χριστούγεννα] Αναλυτικά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

πρωθυπουργός-βέλγιο-κορονοιός

Σήμερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου ανακοίνωσε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας εν όψει Χριστουγέννων.

Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το Βέλγιο εισάγει νέα μέτρα για να επιβραδύνει την ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού και της παραλλαγής Omicron, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κροο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

«Στη χώρα μας, έχουμε ένα σταθερό πακέτο μέτρων για την καταπολέμηση του κύματος Δέλτα εδώ και τρεις εβδομάδες και μπορούμε να δούμε ότι αυτά τα μέτρα βοηθούν: ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται», είπε ο Ντε Κρόο.

«Αλλά παρά αυτά τα στοιχεία, είναι σαφές ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας: αυτά που ήδη γνωρίζουμε για την παραλλαγή Omicron δεν είναι καλά νέα», πρόσθεσε. «Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολύ σύντομα αυτή η παραλλαγή θα κυριαρχήσει και εδώ στη χώρα μας. Ένα είναι σίγουρο: πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ».

«Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να κάνει όλος ο κόσμος την ενισχυτική δόση του εμβολίου. Εγώ ο ίδιος έκανα την ενισχυτική δόση του εμβολίου σήμερα», είπε ο De Croo, αλλά πρόσθεσε ότι θα εισαχθούν νέα μέτρα για να κρατηθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.

Από την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, όλες οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους με έως και 200 ​​άτομα θα απαγορευθούν, ακόμη και αν το κοινό κάθεται: κινηματογράφοι, θέατρα και αίθουσες συναυλιών πρέπει να κλείσουν.

Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται βιβλιοθήκες, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες. 

Όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων χριστουγεννιάτικων αγορών, πολιτιστικών εκδηλώσεων ,άλλων παραστάσεων και συνεδρίων – που λαμβάνουν χώρα σε σκηνή δεν θα επιτρέπονται πλέον. Επιπλέον, για εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 επισκέπτες απαιτείται μονόδρομο σχέδιο κυκλοφορίας με ξεχωριστές εισόδους και εξόδους.

Οι αγορές θα επιτρέπονται μόνο σε ζευγάρια, με εξαίρεση τους ανηλίκους. Τα καταστήματα μπορούν να επιτρέπουν μόνο έναν πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αθλητικά παιχνίδια – όπως ποδοσφαιρικοί αγώνες – δεν θα είναι πλέον ανοιχτά στο κοινό, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Τα γήπεδα δηλαδή κλείνουν για τους οπαδούς.

Οι ισχύοντες κανόνες τηλεργασίας παραμένουν αμετάβλητοι: η εργασία από το σπίτι παραμένει υποχρεωτική τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Δεν έχουν αλλάξει ούτε τα μέτρα για τον κλάδο της φιλοξενίας και για τα μη ιατρικά επαγγέλματα.

«Στόχος είναι να διατηρηθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης διαχειρίσιμη και να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου», τόνισε ο De Croo.

Πρόσθεσε ότι κατανοεί ότι αυτά τα μέτρα είναι επώδυνα για όλους. «Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, όλοι ελπίζαμε για διαφορετικά Χριστούγεννα».

Μερικό lockdown στο Βέλγιο λοιπόν…

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks