Ολλανδία: Μια βόλτα στο άδειο χωριό με τους ανεμόμυλους. Το Zaanse Schans!

Το Zaanse Schans είναι μια τουριστική περιοχή, 20 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ που φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Είναι ένα πανέμορφο, ονειρεμένο χωριό της Βόρειας Ολλανδίας που φημίζεται για το μαγευτικό του τοπίο, τους ανεμόμυλους, το κακάο κ.α.

Εμείς κάνουμε ποδήλατο σε όλη τη χώρα και για να καταλήξουμε στον προορισμό μας περάσαμε και από το Zaanse Schans. Η εικόνα, όπως πάντα, μαγική! Το ίδιο μαγευτικό τοπίο που γνωρίζαμε πάντα και λατρεύουμε να επισκεπτόμαστε. Αυτή τη φορά και χωρίς κανέναν άνθρωπο.

Τις ημέρες που έχει ήλιο αυτό το μέρος, κυριολεκτικά, κατακλύζεται από ταξιδιώτες που έρχονται απ΄όλο τον κόσμο, αλλά όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω σε μια Σαββατιάτικη βόλτα, δεν υπάρχει ψυχή. Και ας είχε τέλειο καιρό…

Ας ταξιδέψουμε, έστω και για λίγο και νοερά, στο χωριό με τους ανεμόμυλους.

Ξεκινάμε…

Μπαίνοντας από την είσοδο του χώρου, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας ότι 11:00 το πρωί, δεν υπάρχει ψυχή. Σε αυτό το σημείο θα συναντούσες, πάντα, πολλούς ανθρώπους να χαμογελάνε και να μη πιστεύουν σε αυτό που βλέπουν τα μάτια τους. Ένα παραμύθι. Σε αυτή τη φωτογραφία συναντήσαμε έναν τόπο χωρίς ανθρώπους.

Σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να δούμε δεκάδες ανθρώπους να φωτογραφίζονται ή να περιμένουν να φωτογραφηθούν στη γέφυρα και στα περιξ. Ψυχή δεν βρήκαμε.

Τα ίδια και εδώ…

Ούτε ένας άνθρωπος σε αυτό το σημείο. Πραγματικά απίστευτο.

Είναι μαγικό αυτό το χωριό…

Στα πέριξ των ανεμόμυλων επίσης δεν υπάρχει ψυχή.

Για να διαβάσετε περισσότερα για το παραμυθένιο Zaanse Schans, δείτε εδώ:

Ίσως, η εποχή που ζούμε να είναι και η καλύτερη για να απολαύσεις με πραγματική ηρεμία στο υπέροχο αυτό τοπίο.

Ελπίζουμε μέσα από τις φωτογραφίες να σας ταξιδέψαμε. Έστω και νοερά. Τo Zaanse Schans είναι ένας μαγικός προορισμός και τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Με κόσμο ή χωρίς!

Cheers!

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks