Hidden Gem: Ταξιδεύοντας στο Zutphen (Ολλανδία)

εναλλακτικές-διακοπές-ολλανδία

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε σε μια πόλη που λατρεύουμε να πηγαίνουμε, σε ένα Hidden Gem της Ολλανδίας. Χανσεατική, ιστορική, πανέμορφη πόλη. Σήμερα πηγαίνουμε στο Zutphen της Ολλανδίας – μια πόλη που κατοικείται τουλάχιστον 1700 χρόνια!

📜 Μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ολλανδίας. Αυτό θα το διαπιστώσετε εύκολα από τα πάρα πολλά μνημεία, τα πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης.

📌 Σε κοντινή απόσταση από το μεγαλύτερο δάσος της Ολλανδίας, το Veluwe 🌳🍁 Σε κοντινή απόσταση και από τη Γερμανία 🍺🌭 23 χιλιόμετρα από το Άπελντοορν, 30 χιλιόμετρα από το Άρνεμ.

Το Zutphen φημίζεται για την ιδιαίτερη αγορά του, τις ιδιόμορφες μπουτίκ 🪞

Αν έχει καλό καιρό, προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη βόλτα με βάρκα στο πανέμορφο Berkel ⛵🛶

💥Μια βόλτα στο Zutphen είναι μια μοναδική εμπειρία. Περπατώντας στο κέντρο θα περάσετε από πανέμορφους εμπορικούς δρόμους, θα ανακαλύψετε όμορφες αυλές, μικρά υπέροχα στενάκια, πλακόστρωτα και θα θαυμάσετε αρχαίες οχυρώσεις.

🧳Η πόλη διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία και μεγάλο αριθμό εστιατορίων, καφέ και μπαρ. Την προτείνουμε εύκολα για μονοήμερη εκδρομή και για διακοπές.

🧐 Από το 2017, το Μουσείο Stedelijk και το Μουσείο Henriette Polak στεγάζονται μαζί στο Hof van Heeckeren, ένα εθνικό μνημείο του 17ου αιώνα. Θαυμάστε μερικά από τα παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα στο Μουσείο Stedelijk. Στο Μουσείο Henriette Polak θα βρείτε σύγχρονη εικαστική τέχνη. Είστε λάτρης της μουσικής; Τότε δεν πρέπει να χάσετε το Μουσείο Μουσικής Geelvinck με τη μοναδική συλλογή οργάνων με πλήκτρα!

🪧 Εντυπωσιακή η πόλη, εντυπωσιακό και το countryside της περιοχής. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα επίσκεψη στο καταπράσινο χωριό Warnsveld, στην ανατολική πλευρά του Zutphen. Πανέμορφο κέντρο – από εκεί ξεκινούν τα φυσικά καταφύγια της περιοχής. Αν κάνετε βόλτα με το ποδήλατο θα δείτε πάρα πολλά κάστρα. Προτείνουμε αν πάρετε ποδήλατο, είτε να επισκεφτείτε ακόμα περισσότερες χανσεατικές πόλεις, είτε να κατευθυνθείτε προς το δάσος του Veluwe.

[ΙΣΤΟΡΙΑ]

Το Zutphen προέρχεται από τους ρωμαϊκούς χρόνους ως γερμανικός οικισμός σε ένα σύμπλεγμα ποταμών αμμόλοφων. Ο οικισμός της φράγκικης φυλής των Chamaven ήταν πιθανώς οχυρωμένος εδώ ⚔️

Μετά την ενσωμάτωση της περιοχής IJssel στη Φραγκική Αυτοκρατορία γύρω στο 800, το Zutphen έγινε διοικητικό κέντρο των Κόμηδων της Hamaland .

🧨Στα τέλη του 9ου αιώνα , το Zutphen καταστράφηκε σε επιδρομές των Βίκινγκ

🪙💎 Το Zutphen μεγάλωσε και έγινε μια από τις χανσεατικές πόλεις.

Η χρυσή εποχή του Zutphen ήταν ο 14ος αιώνας.

🪓 Ο 16ος αιώνας έφερε δύσκολες στιγμές για το Zutphen λόγω της ανόδου άλλων πόλεων και του ογδονταετούς πολέμου με τους Ισπανούς.

💣 Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πόλη χτυπήθηκε άσχημα από τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς. . Από τους σχεδόν 500 Εβραίους κατοίκους, περίπου 60 επέστρεψαν μετά την απελευθέρωση. Μετά τον πόλεμο, όλα περιστρέφονταν γύρω από την ανοικοδόμηση, την αποκατάσταση και την εκβιομηχάνιση.

Παιδιά, είναι μια πόλη που πηγαίνουμε και ξανά πηγαίνουμε. Αρχικά γιατί ανήκει στις Χανσεατικές πόλεις που μας αρέσουν πολύ, είναι πόλη με ιστορία και με τρομερή φύση. Πόλη που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν στην Ολλανδία, αλλά που αυτή έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες της. Φοβερή πόλη. Μας αρέσει πολύ.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks