Ευρώπη: Ο χάρτης του ECDC – Μόνο δύο χώρες με πράσινο χρώμα (pic)

Ευρώπη-Χάρτης-Κορονοϊός

Η Νορβηγία και η Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη που εμφανίζουν ως επί το πλείστον πράσινες περιοχές στον πρώτο χάρτη κορονοϊού που έδωσε η ΕΕ στη δημοσιότητα και ο οποίος χρωματίζει με πράσινο, κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει η κάθε χώρα.  

Ο χάρτης δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα “εβδομαδιαία ποσοστά διαγνωστικών τεστ κορονοϊού” αλλά και το σήμα κινδύνου “για καραντίνα 14 ημερών” σε περιφερειακό επίπεδο. 

Το Βέλγιο έχει κόκκινο χρώμα, όπως και η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία.

Με πράσινο κάποιες περιοχές της Ελλάδας

Η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν κάποιες πράσινες περιοχές, αλλά είναι κυρίως πορτοκαλί.

Οι περιοχές έχουν κόκκινο χρώμα όταν πάνω από 150 άτομα στους 100.000 κατοίκους είναι θετικοί στον Covid-19 τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι πράσινες περιοχές έχουν καταγράψει λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατά την ίδια περίοδο.

Ο χάρτης θέλει να βοηθήσει τα κράτη μέλη να εγκαταστήσουν μέτρα ασφαλείας όταν χρειάζεται, όπως τον περιορισμό της εισόδου για ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες, την επιβολή καραντίνας ή τη διεξαγωγή επιπλέον τεστ. Οι χώρες που σκοπεύουν να αναλάβουν δράση πρέπει να ενημερώσουν το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος πριν τεθούν σε ισχύ τα μέτρα.

Η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πολωνία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Ρουμανία εμφανίζονται επίσης με κόκκινο χρώμα, ενώ η Πορτογαλία και η Βουλγαρία έχουν μία ή δύο περιοχές με πορτοκαλί χρώμα.

Γιατί κάποια κράτη ειναι με γκρίζο χρώμα

Πολλά κράτη μέλη παραμένουν χωρίς χρώμα και φαίνονται γκρίζα, καθώς δεν έχουν ακόμη παράσχει επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της κατάστασης. Τα γκρίζα κράτη μέλη περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία. Η Ισλανδία έχει επίσης συμπεριληφθεί ως γκρίζα χώρα.

Τα κράτη μέλη οφείλουν να παρέχουν στο ECDC δεδομένα σχετικά με τις δοκιμές και τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό κάθε εβδομάδα, μετά από απόφαση των υπουργών της ΕΕ την Τρίτη.

Ο χάρτης του ECDC θα ενημερώνεται κάθε Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks