Το μεγαλύτερο ρολόι με κούκο βρίσκεται στη Γερμανία και τον Μέλανα Δρυμό (Ρεκόρ Γκίνες)

μέλανας-δρυμός-ρολόι-κούκος

Για τον Μέλανα Δρυμό (Black Forest) έχουμε γράψει πολλές φορές στο SuperGreeks. Το λατρεύουμε πραγματικά. Σήμερα έχουμε αφιέρωμα στο μεγαλύτερο ρολόι στον κόσμο με κούκο που βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό.

Η περιοχή φημίζεται για τα ρολόγια με κούκο και αν επισκεφτείτε για παράδειγμα το Φράιμπουρχ θα δείτε πολλά από αυτά – στο Τρίμπερχ που αναφέρουμε παρακάτω θα βρείτε ακόμα περισσότερα μαγαζιά να πωλούν ρολόγια με κούκο.

Για να διαβάζεις πρώτος και δωρεάν αυτά τα υπέροχα άρθρα, κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks

Στο μεγαλύτερο ρολόι του κόσμου μπορείτε να περπατήσετε αν θέλετε μέσα. Το ρολόι του κούκου στο Triberg-Schonach (*Αν βρεθείς στο Triberg, μην παραλείψεις να επισκεφτείς τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της περιοχής – ένα μαγευτικό τοπίο) χτυπάει δύο φορές την ώρα.

Οι ντόπιοι ωρολογοποιοί Ewald και Ralf Eble παρουσίασαν τη μαεστρία τους με τη δημιουργία αυτού του τεράστιου ρολογιού κούκου. Ακολούθησαν σχέδια αιώνων για να κατασκευάσουν ένα ρολόι χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή δεξιοτεχνία του Μέλανα Δρυμού—αλλά 60 φορές μεγαλύτερο από ένα κανονικό μέγεθος. Οι διαστάσεις είναι εντυπωσιακές: Το ρολόι έχει ύψος 15 πόδια και ζυγίζει έξι τόνους. Ο ίδιος ο κούκος ζυγίζει 330 κιλά!

Ακριβώς όπως τα μικρότερα παραδοσιακά μοντέλα, το μεγαλύτερο ρολόι κούκου στον κόσμο έχει ένα βάρος για να οδηγεί το εκκρεμές και ένα άλλο για να οδηγεί τον κούκο. Η κατασκευή του γιγαντιαίου ρολογιού απαιτούσε μεγάλη ακρίβεια και μαεστρία. Δεδομένου του άνευ προηγουμένου μεγέθους του, κάθε κομμάτι έπρεπε να κατασκευαστεί κατά παραγγελία. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσα στο ρολόι για να δουν τους εντυπωσιακούς μηχανισμούς σε δράση. 

Το μεγαλύτερο ρολόι κούκου στον κόσμο ολοκληρώθηκε το 1994 μετά από πέντε χρόνια κατασκευής. Κέρδισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τρία χρόνια αργότερα και κρατά τον τίτλο από τότε.

Διαβάστε το αφιέρωμα των SuperGreeks για τον Μέλανα Δρυμό

*Μια φορά στη ζωή σου οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτείς τον Μέλανα Δρυμό

Επίσκεψη στο μεγαλύτερο ρολόι με κούκο στον κόσμο

Κάθε 30 λεπτά το ρολόι ζωντανεύει και μπορείτε να απολαύσετε την παράσταση με τους μηχανισμούς. Μπορείτε να το επισκεφτείτε και να απολαύσετε ένα τουρ στα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, ιταλικά και ισπανικά.

Το γιγάντιο ρολόι κούκου είναι μέρος του πάρκου Eble Uhren, το οποίο διαθέτει πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα αυθεντικών ρολογιών του Μέλανα Δρυμού από το εργαστήριο Eble. 

Μπορείτε να κάνετε την αγορά του ρολογιού σας από εκεί – καλή επιλογή για το σαλόνι. Ε;

Tο supergreeks.eu είναι ανεξάρτητο και δε λαμβάνει κρατική ή άλλη χρηματοδότηση. Με το SuperGreeks η μετανάστευση έγινε πρακτικά ευκολότερη, αλλά και περισσότερο όμορφη.

Η οικονομική σας συνεισφορά θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε περισσότερα χρήσιμα και ουσιαστικά άρθρα, καθώς και άρθρα σε βάθος σχετικά με τη ζωή στο εξωτερικό. Θα μας βοηθήσετε να απαντάμε καθημερινά στα δεκάδες μηνύματα που δεχόμαστε από συνανθρώπους μας στο SupporT του SuperGreeks και να βοηθάμε τις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Μπορείτε να κάνετε δωρεά μέσω Ideal, Bancontact, SOFORT, πιστωτικής κάρτας ή Paypal.

[doneren_met_mollie]

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks